BIJELjINA: Povoljnosti za građevinske investitore :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Povoljnosti za građevinske investitore


S ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica, prouzrokovanih pandemijom virusa korona, gradska Skupština je na prvoj vanrednoj sjednici,  održanoj 16. aprila, usvojila odluku o uvođenju zastoja (moratorijuma) u otplati naknade i rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta na teritoriji Grada Bijeljina.

Odlukom je omogućeno građevinskim investitorima da plaćanje dospjelih rata za uređenje građevinskog zemljišta odgode za dva mjeseca, a tokom trajanja moratorijuma kamata im neće biti obračunata.

Da bi koristile usvojenu olakšicu, građevinske firme koje nisu u mogućnosti ispunjavati svoje obaveze po zaključenom ugovoru, treba da podnesu zahtjev za odobrenje zastoja u plaćanju gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine. Na osnovu zahtjeva, ovo Odjeljenje priprema aneks ugovora o plaćanju na rate utvrđenog iznosa naknade i rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, koji u ime Grada potpisuje Gradonačelnik.

Uprkos epidemiji virusa korona, koja je zaustavila rad mnogih preduzeća na području Bijeljine, većina građevinskih firmi nastavila je rad i gradnju započetih i planiranih stambeno-poslovnih objekata. Prema riječima investitora, na gradilištima se poštuju propisane mjere zaštite od širenja kovida-19, prije svega socijalna razdaljina, higijenske mjere, zaštitna oprema, rukavice, maske.

Grad Bijeljina