NEMA NOVOOBOLjELIH, JOŠ 13 NEGATIVNIH REZULTATA :: Semberija INFO ::

 

NEMA NOVOOBOLjELIH, JOŠ 13 NEGATIVNIH REZULTATA


U Bijeljini nema novozaraženih virusom korona, a u prethodna 24 časa iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske stiglo je 13 negativnih rezultata za uzorke koji su poslati iz Bolnice „Sveti Vračevi“, saopšteno je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.
 
U navedenoj zdravstvenoj ustanovi tokom dana očekuju rezultate još 38 testova, u bolničkom karantinu nema pacijenata, a u Karantinu 1 u okviru Kovid bolnice (objekat stare Hirurgije) nalaze se 23 osobe.
 
Zaražena medicinska sestra, koja je smještena u karantin u Dom učenika, osjeća se dobro i ne pokazuje simptome zaraze koji su uobičajeni za kovid-19. Pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalazi se 315 lica, 10 osoba smješteno je u izolaciju u kućni karantin, dok u bolničkom karantinu nema pacijenata.
 
U karantin u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ smješteno je 41 lice, dok se u karantinu u Rači nalaze četiri osobe.
 
Bolnica „Sveti Vračevi“ do sada je u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske testirala uzorke uzete od 363 građanina za koja se sumnjalo da su zaraženi virusom korona, a Dom zdravlja Bijeljina poslao je 182 brisa.
 
Granični prelaz /GP/ Rača u protekla 24 časa prešlo je 249 vozila, a Pavlovića most 51 vozilo. Sanitarni inspektori na GP Rača izdali su 10 rješenja o izolaciji.
 
Pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su jedan prekršajni nalog za lice koje je prekršilo zabranu kretanja u vrijeme policijskog časa, za jedno lice starije od 65 godina koje je prekršilo zabranu kretanja, kao i za jedno lice koje nije poštovalo mjere samoizolacije.
 
Komunalna policija kontrolisala je 39 lica u izolaciji i svi su bili na svojim adresama. Na današnjoj sjednici Štaba zaključeno je da će kontrolni organi Gradske uprave provjeravati sproveđenje mjera zaštite u objektima kojima je dozvoljen rad, kao i opštu primjenu zaštitne opreme na javnim površinama.
 
Gradski zdravstveni inspektor nije izdavao nova rješenja o kućnoj izolaciji, a do sada ih je izdato ukupno 198.
 
Preduzeće „Komunalac“ opralo je i dezinfikovalo ulice – Solunsku, Dimitrija Tucovića, Arsenija Čarnojevića, Svetozara Markovića, Račansku, Beogradsku, Majevičku, Srpske doborvoljačke garde, Jovana Dučića, Vojvode Stepe, Braće Gavrić, kao i Trg đenerala Draže.
 
Ekipe preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ izvršili su dezinfekciju 45 stambenih objekata, dok je „Eko-zaštita“ dezinfikovala plato karantina u krugu Osnovne škole „Vuk Karadžić“.
 
Kol-centar prethodnog dana je primio 13 poziva, od kojih dva zahtjeva za dostavu hrane i lijekova.
 
U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 708 slučajeva zaraze virusom korona, preminulo je 28 osoba, a 369 se oporavilo.