BIJELjINA: Svi neposredni kontakti zaražene, negativni na kovid-19 :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Svi neposredni kontakti zaražene, negativni na kovid-19


Svi radnici i pacijenti Odjeljenja za infektivne bolesti gradske Bolnice „Sveti vračevi“ na kojem je radila medicinska sestra zaražena virusom korona, testirani su na kovid-19 i njihovi rezultati su negativni – potvrdili su predstavnici Bolnice na Gradskom štabu za vanredne situacije.

- Za povoljnu epidemiološku situaciju u Bijeljini izuzetno je bitno da su prvi i drugi krug kontakata zaražene negativni, a sa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske očekujemo rezultate 29 testova – naglasila je Milica Lovrić, direktor Bolnice „Sveti vračevi“.

Ona je na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije saopštila da u bolničkom karantinu trenutno nema pacijenata, dok je pod nadzorom u kućnom karantinu 13 osoba.

Prema podacima Doma zdravlja Bijeljina, pod stručnim nadzorom nalazi se 352 lica, od čega je 40 osoba smješteno u karantin pri Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, a 312 lica je u kućnoj samoizolaciji. U karantinu na graničnom prelazu Rača nalazi se jedno lice.

- Medicinska radnica pozitivna na kovid-19, koja se nalazi u Domu učenika, nema tegobe i njeno zdravstveno stanje je dobro – istakao je Duško Milovanović, direktor Doma zdravlja u Bijeljini.

Do sada je u Semberiji na virus korona testirano ukupno 512 osoba , od čega je pozitivan rezultat potvrđen kod 12 građana.

Prema podacima Granične policije, prelaz Rača, u protekla 24 časa, prešlo je 90 vozila, a Pavlovića most tri vozila.

Policijska uprava Bijeljina u dane prethodnog vikenda izdala prekršajne naloge za 33 lica – deset licima koja su prekršila policijski čas, jedan prekršajni nalog zbog kršenja naredbe o zabrani kretanja lica starijih od 65 godina, šest za lica koja su prekršila zabranu okupljanja više od tri osobe na javnom mjestu i 16 za osobe koje su prekršile zabranu kretanja vikendom van mjesta prebivališta.

Komunalna policija je izvršila kontrolu 16 lica u izolaciji, i sva lica su pronađena na adresi.

AD „Komunalac“ Bijeljina izvršio je pranje i dezinfekciju deset ulica - Kulina Bana, Dušana Baranjina, 1.maja, Cara Uroša, Sremske, Neznanih junaka, Stefana Dečanskog, Profesora Bakajlića, Majora Dragutina Gavrilovića i Miloša Obilića.

Grad Bijeljina