MIĆIĆ RAZGOVARAO SA GRADONAČELNIKOM SARAJEVA :: Semberija INFO ::

 

MIĆIĆ RAZGOVARAO SA GRADONAČELNIKOM SARAJEVA


Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i ministar Federalnog ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Edin Ramić posjetili su danas Gradsku upravu Bijeljina, gdje su o aktuelnoj situaciji vezanoj za pandemiju virusa korona i o budućim zajedničkim projektima razgovarali sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Nakon razgovora, Mićić je izjavio da pandemija virusa korona predstavlja zajednički problem za sve građane BiH, te da su ovom prilikom razmijenjena iskustva o načinu borbe protiv opasnog virusa.

„Saradnja sa Sarajevom postoji odranije, tako da je i ranije bilo kontakata između gradonačelnika i sa načelnicima nekih sarajevskih opština. Želim da se zahvalim na ovoj posjeti, a dogovorili smo se oko buduće realizacije zajedničkih projekata za koje se mogu obezbijediti i sredstva međunarodnih fondova. Dogovorili smo i uzvratnu posjetu Sarajevu“, istakao je tom prilikom gradonačelnik Mićić.

S obzirom na to da su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i federalni ministar Edin Ramić tokom ove posjete planirali i posjetu Janji, Mićić je izjavio da je do sada u Janji realizovano više zajedničkih infrastrukturnih projekata, te da je trenutno najvažniji projekat regulacija korita rijeke Janje, koji je finansirala Vlada Turske.

„Imamo izuzetno dobru saradnju sa federalnim ministarstvima, tako da smo učestvovali u sufinansiranju više infrastrukturnih projekata u ovoj mjesnoj zajednici. Svaki projekat koji je započelo federalno ministarstvo i mi smo podržali sredstvima iz gradskog budžeta. Planiramo da kod međunarodnih fondova kandidujemo rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Janji“, izjavio je Mićić.

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, izjavio je nakon razgovora sa Mićićem da je Sarajevu od izuzetne važnosti svaki grad u BiH.

„Želimo da saradnja sa Bijeljinom u narednom periodu bude intenzivnija i da zajednički radimo na realizaciji nekih projekata. Bijeljina je imala iskustvo vanredne situacije iz poplava 2014. godine, te nam je važno da čujemo prijedloge kako da se sanira ekonomska kriza koja prijeti cijeloj BiH i svakoj lokalnoj zajednici nakon okončanja ove pandemije“, izjavio je Abdulah Skaka, istakavši da će Janji biti doniran jedan atraktivan top kojim se simbolično najavljuje završetak posta i početak iftara.

 „Takav top imamo na Žutoj tabiji u Sarajevu. Do sada smo u dvadeset gradova u BiH donirali takav top i vjerujem da će biti atrakcija i za stanovnike Janje“, izjavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Semberija info (Lj.Ljubojević)