JOŠ 15 UZORAKA NEGATIVNO, ZARAŽENA MEDICINSKA SESTRA BEZ SIMPTOMA :: Semberija INFO ::

 

JOŠ 15 UZORAKA NEGATIVNO, ZARAŽENA MEDICINSKA SESTRA BEZ SIMPTOMA


Medicinska sestra koja je zaražena virusom korona nalazi se u karantinu u Domu učenika u Bijeljini i osjeća se dobro, bez simptoma, a iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske stigli su rezultati testova za još 15 osoba i svi su negativni.
 
Direktorka Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić saopštila je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije da u bolničkom karantinu nema pacijenata i da će tri lica iz karantina u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, čiji su rezultati testiranja negativni, biti otpušteni tokom dana.
 
- Juče su testirane 72 osobe, među kojima su i bliski kontakti zaražene medicinske sestre i do sutra očekujemo i te rezultate. Apelujemo da građani i dalje budu disciplinovani, posebno tokom predstojećih prazničnih dana – poručila je Lovrićeva.
 
Do sada su medicinski radnici Bolnice „Sveti Vračevi“ na kovid-19 testirali ukupno 322 stanovnika Semberije, a Dom zdravlja Bijeljina uzeo je bris od 158 lica.
 
Pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalazi se 295 lica, 19 osoba je u kućnom karantinu, 25 u karantinu pri Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, dok se u karantinu u Rači nalaze dva lica.
 
U protekla 24 časa granični prelaz Rača prešlo je 286 vozila, Pavlovića most 62, a sanitarni inspektori na GP Rača izdali su šest naloga za izolaciju. Pripadnici Policijske uprave Bijeljina kaznili su četiri osobe koje su se kretale u vrijeme policijskog časa i izdale jedan prekršajni nalog za lice starije od 65 godina.
 
Komunalna policija kontrolisala je 40 lica u kućnoj izolaciji i svi su bili na svojim adresama, dok je gradski sanitarni inspektor izdao tri rješenja, odnosno, ukupno 193 do sada.
 
Kol-centar primio je 12 poziva, od kojih je realizovano šest zahtjeva za dostavu hrane i lijekova licima kojima je otežano kretanje, a ostali pozivi su se odnosili na dobijanje drugih informacija, podizanje penzija i upućivala su ih uglavnom lica koja nisu starija od 65 godina – invalidna lica, samci, trudnice, hronični bolesnici. Za ove potrebe angažovano je četiri volontera i dva pripadnika jedinice za opštu namjenu Civilne zaštite Grada Bijeljina.