Policijska uprava Bijeljina proslavila slavu MUP-a :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina proslavila slavu MUP-a


Policijska uprava je u Eparhijskom kulturnom centru u Bijeljini,  proslavila slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila. Lomljenje slavskog kolača obavio je Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije sa rukovodstvom PU.
Načelnik PU Žarko Ćosić, čestitajući slavu, izjavio je da je Vlada RS značajno ojačala MUP i izdvojila ogromna sredstva u opremanje policije i osnivanja centra za obuku policajaca koji će biti jedan od najvećih u regionu. Na svečanom obilježavanju slave, Ćosić je naglasio da je ulaganjem u školovanje kadrova obezbijeđeno i podmlađivanje policije, te da je u snagama MUP-a već 650 mladih i obučenih kadrova, od čega u PU Bijeljina njih 30, samo u ovoj godini. 



​-U proteklih 26 godina policija Republike Srpske pokazala je hrabrost, patriotizam i humanost ove profesije i povjerene zadatke izvršila stručno i odgovorno, na dobrobit svih građana. Jaka i postojana Republika Srpska je naša svetinja, a arhanđel Mihailo, borac protiv nepravde, naš je zaštitnik u miru kao što je bio i u ratu”, rekao je Ćosić. Povodom slave MUP-a, načelnik PU Bijeljina Žarko Ćosić je pohvalio dvadesetak policajaca za uspjehe u poslu, kao i Jedinicu za podršku. Kum slave PU Bijeljina je već četvrtu godinu vojni sveštenik Vaso Popović, a povodom ovog svečanog dana, prigodan umjetnički program pripremili su zajedno pripadnici policije i vojske.

O.S.