RADOVI NA IZGRADNjI FISKULTURNE SALE DOBRO NAPREDUJU :: Semberija INFO ::

 

RADOVI NA IZGRADNjI FISKULTURNE SALE DOBRO NAPREDUJU


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas gradilište nove fiskulturne sale u školskom dvorištu Područne osnovne škole „Jovan Dučić“ u Patkovači, uvjerivši se, kako je istakao, da radovi dobro napreduju.

„Odavno je planirana izgradnja nove fiskulturne sale u Patkovači, za koju je Vlada Srbije izdvojila 250.000 eura. S obzirom na to da je ovo velika škola, sa puno učenika, trebalo je obezbijediti „toplu vezu“ sa školskim objektom, te izgraditi još dvije učionice sa oko 200 m2. Zbog toga je tih 250.000 eura bilo nedovoljno za ovu investiciju, te je i Vlada RS izdvojila još oko 300.000 KM  za izgradnju fiskulturne sale. U međuvremenu je i Gradska uprava morala izdvojiti oko 209.000 KM za ovu investiciju, tako da će njena izgradnja koštati ukupno oko 981.000 KM, sa PDV-om“, izjavio je gradonačelnik Mićić, istakavši da će se u ovoj sali, kada se izgradi, moći odigravati utakmice u svim sportovima.

On je naglasio da su mještani Patkovače, koja je postala predgrađe Bijeljine, zaslužili jednu ovakvu dvoranu, zahvalivši se istovremeno Vladi Srbije i Vladi RS koje su pomogle da se izgradi moderna fiskulturna sala do početka naredne školske godine.

Preduzeće „CSP“ je dobilo na tenderu ovaj posao i vjerujem da će kvalitetno obaviti svoj dio posla, izjavio je gradonačelnik Mićić.



Direktor  Osnovne škole „Jovan Dučić“ Dejan Vuković izrazio je zadovoljstvo u ime oko 500 učenika ove škole i njihovih roditelja što su konačno otpočeli radovi na izgradnji nove fiskulturne sale.

„Ovo je prilika da se zahvalimo svima onima koji su podržavali realizaciju ove investicije. Fiskulturna sala će puno značiti za učenike ove škole. Vjerujem da će sala biti u upotrebi na jesen. Projektom nije predviđeno uređenje prostora oko fiskulturne sale, ali, vjerujem da ćemo i taj problem uspjeti riješiti“, istakao je Dejan Vuković.

Semberija info (Lj.Ljubojević)