BIJELjINA: SUTRA VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: SUTRA VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA


U Bijeljini će se sutra održati vanredna sjednica Skupštine grada, na kojoj će se razmatrati Nacrt odluke o izmjeni Odluke o budžetu Grada Bijeljina – rebalansu budžeta za 2020. godinu.

Na dnevnom redu sjednice nalazi se i Izvještaj Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina povodom pandemije virusa korona.

Pred odbornicima će se naći i Prijedlog odluke o uvođenju zastoja u otplati dospjelih rata utvrđenog iznosa naknade i rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni jednog kvadratnog metra korisne površine stambenog i poslovnog prostora iz prethodne godine na području Grada Bijeljina.

Odbornici će raspravljati o Prijedlogu odluke o visini naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta, te o Prijedlogu Odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na povećanje budžeta na stavci podsticaji poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini, te Prijedlog odluke o programu korištenja sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini.

Odbornici će raspravljati i o Prijedlogu odluke o usvajanju izmjene dijela Regulacionog plana „MZ Dašnica“.

Sjednica Skupštine grada održaće se sutra sa početkom u 10.00 časova.

​Semberija info - Z. Kusmuk