U Bijeljini još jedan pobjednik nad virusom korona :: Semberija INFO ::

 

U Bijeljini još jedan pobjednik nad virusom korona


Još jedan Bijeljinac pobijedio je kovid-19, a svi rezultati analiza najnovijih uzoraka, koje vrši Institut za javno zdravstvo RS, su negativni - potvrđeno je danas iz gradske bolnice „Sveti Vračevi“.

Oporavljeni pacijent nalazi se u bolničkom karantinu i danas će biti poslat u kućnu samoizolaciju u trajanju od 14 dana, kako to procedura nalaže.
 
Od 178 osoba iz Bijeljine, koje su do sada testirane, jedanaest je registrovano kao pozitivno na virus korona, dvije su preminule, dok je šest zaraženih izliječeno. Tri lica, koja su i dalje pozitivna na kovid-19, nalaze se u karantinu Doma učenika u Bijeljini i nemaju simptome bolesti.
 
Prema izvještaju Bolnice „Sveti Vračevi“ u bolničkom karantinu trenutno se nalazi 14 osoba, a prema podacima iz Epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina, u prostorijama karantina OŠ „Vuk Karadžić“ se nalazi 36 lica. Pod stručnim nadzorom u samoizolaciji je 436 lica, a 90 lica nalazi se u kućnom karantinu.
 
Tokom kontrole 43 lica u izloaciji, Komunalna policija je sve osobe pronašla na adresama na kojima su dužni da borave, a Policijska uprava Bijeljina je izdala šest prekršajnih naloga zbog kršenja policijskog časa. U protekla 24 časa gradski sanitarni inspektor izdao je jedno rješenje o izolaciji, što je do sada ukupno 176 izdatih rješenja, dok je za 103 lica izolacija istekla.
 
Preduzeće „Eko Zaštita“ DOO Bijeljina izvršilo je dezinfekciju karatinskog prostora u sportskoj sali OŠ „Vuk Kardžić“ i platoa ispred škole, karantina u Domu učenika, vozila gradske Civilne zaštite, kao i prostorija mikro-kreditne organizacije „EKI“ u Bijeljini i Janji.

Tokom 14. aprila Kol-centar  je imao 21 poziv. Od toga je realizovano četiri zahtjeva za dostavom, a ostali pozivi (17) su se odnosili na informacije i pozive lica koja ne spadaju u starosnu grupu lica starijih od 65 godina, penzionere, invalidna lica, samce, trudnice i hronične bolesnike.

Na Gradskom štabu za vanredne situacije danas je najavljena i podjela 500 paketa hrane, koji su donacija kompanije „Mihajlović“ DOO iz Bijeljine, socijalno ugroženim i zdravstveno rizičnim licima. Uz svaki donirani paket hrane, Gradska uprava je obezbijedila po dva pakovanja sredstva za dezinfekciju i zaštitnu masku.

Grad Bijeljina