Nove kante za otpatke na ulicama Bijeljine :: Semberija INFO ::

 

Nove kante za otpatke na ulicama Bijeljine


U centru Bijeljine postavljeno je dvadesetak novih metalnih kanti za otpatke.
Prema riječima načelnika gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomice Stojanovića, nove kante su modernog izgleda, kvalitetnije i dugotrajnije od onih koje su ranije nabavljane.
Novi gradski mobilijar je postavljen na prostoru centra grada, radijalno se šireći od Trga kralja Petra I Karađorđevića prema ulicama Nikole Tesle i Jovana Jovanovića Zmaja. Postojeće kante, koje se trenutno nalaze u ovom dijelu Bijeljine, biće premještene u druge ulice u kojima nedostaju kante za ulično smeće.

- Mjesta za postavljanje kanti su određena na osnovu frekventnosti kretanja pješaka, ali neće biti postavljane u ulicama gdje je mnogo stambenih jedinica, jer veliki broj nesavjesnih građana smeće iz svog domaćinstva, umjesto u kontejnere, odlaže u kante za ulično smeće. Takav primjer je Ulica Gavrila Principa gdje smo zbog ovakvih situacija morali da uklonimo većinu kanti da se ne bi svakodnevno stvarale deponije smeća - pojašnjava Stojanović, najavljujući da je u planu da se ubuduće nabavljaju kante u koje će se moći odložiti samo manji kabasti otpadni materijal, kako bi na taj način bio riješen problem nedostatka kanti i u ovakvim ulicama.

Izvor: Grad Bijeljina