EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SEMBERIJI STABILNA :: Semberija INFO ::

 

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SEMBERIJI STABILNA


Epidemiološka situacija na području Semberije još uvijek je stabilna, iako imamo još jedan slučaj pozitivan na COVID 19. Ukupno imamo četiri pacijenta pozitivna na virus korona. Novoregistrovani pacijent, mlađe životne dobi, iz prvog je klastera i stanje sve četiri zaražene osobe je kliničko dobro i stabilno. Oni će od danas biti upućeni u karantin Doma učenika, u skladu sa mjerama Ministarstva zdravlja RS, izjavila je Milica Lovrić, direktor bijeljinske bolnice nakon današnje sjednice Kriznog štaba u Bijeljini.

„Jutros su uzeta dva nova uzorka za dvije osobe za koje postoji sumnja na infekciju virusom korona i poslate su na analizu. Imamo dovoljno testova, ali se indikacije provode na osnovu protokola, jer indikacije uspostavlja Epidemiološka služba, odnosno infektolog. Nema razloga za brigu, da li ima dovoljno testova u Biejljini. Bijeljinska bolnica je preduzela sve mjere za pripremu PSR aparata koji ćemo dobiti u roku od petnaest dana. Kada dobijemo aparat moći ćemo normalno  funkcionisati i skratiti vrijeme čekanja na rezultate analize. Obezbijedili smo i proizvodnju vizira u Bijeljini za medicinsko osoblje, tako da ćemo, uz monitore i respiratore, dobiti i vizire. U toku su i radovi na vodovodnoj mreži u zgradi stare hirurgije kako bismo osposobili i taj objekat sa 60 kreveta“, izjavila je Milica Lovrić, naglasivši da je bijeljinska bolnica i u ovim vanrednim okolnostima otvorena za sva hitna stanja i za sve nestabilne kliničke forme.

„Oni pacijenti koji imaju stabilno kliničko stanje, koji bi trebalo da dođu na redovne preglede i redovne kontrole, zamolila bih ih da imaju strpljenja. Većina njih imaju svoju redovnu terapiju, ili oni koji imaju  dijagnostifikovano stanje, da sačekaju neko bolje vrijeme da to riješimo. Za sve one koji imaju nestabilno kliničko stanje, za njih su vrata bolnice otvorena“, izjavila je doktorka Lovrić.

Semberija info (Lj.Ljubojević)