BIJELjINA: DOBRO STANjE DVA IZOLOVANA PACIJENTA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: DOBRO STANjE DVA IZOLOVANA PACIJENTA


Stanje pacijentkinje koja se nalazi u izolaciji u bolnici „Sveti Vračevi“, stabilno je, a prema najnovijim podacima, u izolaciji se nalazi starija osoba muškog pola i takođe je stabilnog stanja.

-Pacijentkinja, čije rezultate nalaza očekujemo, osjeća se dobro, a i pacijent koji se nakon dolaska iz Austrije javio zbog blago povišene temperature, takođe je preventivno stavljen u izolaciju. Bitno je naglasiti da je klinička slika oba pacijenta dobra“, potvrdila je v.d. direktora bolnice dr Milica Lovrić. Na dan 17. mart, pod kućnim nadzorom nalazi se 365 osoba, a najveći broj njih doputovao je iz evropskih zemalja. U cilju što sveobuhvatnije zdravstvene zaštite građana, a zbog provođenja mjera za sprečavanje i širenje zaraznih bolesti (COVID19), kao preventivne mjere od 18. marta uvodi se:

-Postavljanje trijažnih punktova gdje će se svim pacijentima prije ulaska u objekat bolnice mjeriti tjelesna temperatura i gdje će se ispunjavti anketni upitnik o prethodnom kretanju građanina“, naglasila je dr Lovrić i istakla da će se svi potencijalni prenosioci virusa COVID 19, upućivati u kućnu izolaciju, a biće tretirani kao i ostali građani koji se nalaze pod kućnim nadzorom“, pojasnila je dr Lovrić i apelovala da se poštuju preporuke ljekara.

-Apelujem na građane da budu samoodgovorni i pojačaju ličnu higijenu, da se pridržavaju preporuka ljekara i drugih nadležnih ustanova i institucija, a posebno apelujem na lica starija od 65 godina. Redovne kontrole pacijenata, ukoliko ne dolazi do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja, odlažu se do daljneg, a sve informacije o stanju ležećih pacijenata, s obzirom da je na snazi odluka o zabrani posjeta, možete dobiti na broj telefona 055-415-555 u periodu od 13, 30 do 14, 30 časova“, rekla je dr Lovrić.