RADOVI U GRADSKOM PARKU TEKU KONTINUIRANO I PO PLANU :: Semberija INFO ::

 

RADOVI U GRADSKOM PARKU TEKU KONTINUIRANO I PO PLANU


Gradončelnik Bijeljine Mićo Mićić obišao je sa saradnicima radove na obnovi jedne od centralnih staza u Gradskom parku i postavljanju staza za biste srpskim velikanima. Radovi su započeli 25. februara, a trebalo bi da se završe do kraja aprila.
 
Staza, površine 1.090 metara kvadratnih, biće  popločana od ulaza u Gradski park  iz Ulice žrtava fašističkog terora do ulaza iz Ulice potporučnika Smajića.  Za ove radove iz gradskog budžeta izdvojeno je 70.000 konvertibilnih maraka, a Izvođač radova je firma ,,Most“ iz Bijeljine.
 
Gradonačelnik Mićić izrazio je zadovoljstvo da se tok radova u Gradskom parku odvija neometano.
 
-Prije nekoliko godina krenuli smo sa uređenjem parka, kako bi ovo bila oaza mira i zelenila za naše sugrađane. Prvo smo postavili rasvjetu, zatim smo omogućili da se sagradi i kafić, nakon čega je veliki broj, naročito roditelja sa malom djecom, počelo da posjećuje park. Zatim smo, uz pomoć donatora, napravili i igralište za djecu, navodi Mićić dodavši da se, nakon što je Rotari klub Bijeljina donirao česmu koja je postavljena u središtu parka, nastavlja sa uređenjem i postavljanjem novih sadržaja u ovom kompleksu.  
 
Kako je istakao načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Predrag Petričević, popločavanje staze u centralnom dijelu Gradskog parka dio je šireg projekta uređenja ove najveće gradske zelene površine.



-Prošle godine od sadržaja Gradski park je dobio česmu, teretanu na otvorenom, inkluzivno igralište za djecu i rekonstruisan je dio jedne staze. Nastavak uređenja parka je rekonstrukcija staze koja povezuje ulice Žrtava fašističkog terora i Potporučnika Smajića, sa uređenjem centralnog dijela parka, rekao je Petričević najavljujući da je u planu i popločavanje staze koja povezuje ulice Srpske vojske i Kneza Miloša.
 
U okviru popločavanja projektom je predviđeno da budu uređeni i prilazi sa biste srpskim velikanima Nikoli Tesli, Mihajlu Pupinu, Ivi Andriću i Jovanu Dučiću, a biće popločan i kružni plato oko česme. Ideja je to grupe bijeljinskih profesora, redovnih posjetilaca Gradskog parka, kojii će i donirati sredstva za izradu bisti. Svoj udio u doniranju sredstava dao je i Drago Mirković, vlasnik firme za obradu kamena.

-Izuzetno mi je zadovoljstvo i srećan sam da sam jedan od petorice donatora izrade bisti ovih velikana, rekao je Mirković.
 
portal Semberija info (M.Rešidović)