Nastavlja se kontrola brzine kretanja vozila preko radarskog sistema „Dual“ :: Semberija INFO ::

 

Nastavlja se kontrola brzine kretanja vozila preko radarskog sistema „Dual“


Policijska uprava Bijeljina obavještava građane da će na putevima koji su u našoj nadležnosti biti nastavljena kontrola brzine kretanja vozila  preko radarskog sistema Dual“ do 02.12.2018.godine
 
„Dual“ je savremeni radarski sistem koji može da mjeri brzinu u više saobraćajnih traka u oba pravca, bez obzira na doba dana i vremenske prilike. Radar „Dual“ je uređaj koji ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.
 
Naime, na  području Policijske uprave Bijeljina u toku mjeseca septembra i oktobra tekuće godine,  radarski sistem „Dual“ evidentirao je 2.359 prekršaja od čega u septembru 1.348, a u oktobru 1.011 prekršaja.
 
Na području PU Bijeljina u periodu od devet mjeseci tekuće godine , evidentirano je  865 saobraćajnih nezgoda, od čega 13 nezgoda sa poginulim licima. U navedenim saobraćajnim nezgodama nastradalo je 313 lica, od čega 14 smrtno, 65 je teško povrijeđeno, a 234 je lakše povrijeđeno.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja, da brzinu kretanja prilagode stanju i uslovima puta,  te da ne započinju vožnju  pod dejstvom alkohola.

Vozite polako i oprezno i ne dozvolite sebi da zbog neprilagođene brzine postanete dio crne statistike!
 
 
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE
Spomenka Nenić