KA SOCIJALNOM PREDUZETNIŠTVU :: Semberija INFO ::

 

KA SOCIJALNOM PREDUZETNIŠTVU


Fondacija ,,Lara“ je u Hotelu ,,Drina“ organizovala okrugli sto pod nazivom ,,Ka socijalnom preduzetništvu“ s ciljem da upozna predstavnike lokalne vlasti, lokalne preduzetnike i druge zainteresovane strane sa projektom ,,Ženske ruke- ženski biznis“, te da im predloži buduću saradnju.
Učesnicima okruglog stola prvo se obratila koordinatorica projekta Mirzeta Tomljanović koja je predstavila aktivnosti projekta, a zatim direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Slaviša Jovanović, izvršni direktor Zanatsko- preduzetničkog udruženja ,,Preduzetnik“ Milorad Stević i rukovodilac bijeljinske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Siniša Kajmaković.
-Među učesnicima okruglog stola su i žene koje su već počele sopstveni biznis, a pozvali smo ih iz razloga da predstave i kažu koje su to sve prednosti i mane takvog poduhvata, te da se, eventualno, povežu  sa ženama koje su kod nas prošle obuku za krojenje, šivenje, tkanje i vez, kaže asistentkinja na projektu Dragana Petrić.
Kako je istaknuto, okrugli sto je jedna od završnih aktivnosti u projektu ,,Ženske ruke- ženski biznis“ koji  Fondacija ,,Lara“ realizuje u saradnji sa Srpskim kulturno-umjetničkim društvom  iz Novog Naselja Janja  sa ciljem da doprinese povećanju mogućnosti za samozapošljavanje mladih žena iz ruralnih sredina.
Inače, ovaj projekat se provodi u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu koji finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija ( UNDP), a sufinansira Grad Bijeljina.