GRADONAČELNIK MIĆIĆ POSJETIO SOKOLSKI DOM: Radovi na rekonstrukciji teku planiranom dinamikom :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK MIĆIĆ POSJETIO SOKOLSKI DOM: Radovi na rekonstrukciji teku planiranom dinamikom


Gradonačelnik Mićo Mićić sa saradnicima posjetio je Sokolski dom, gdje su u toku radovi na rekonstrukciji ovog objekta koji je na listi spomenika kulture u BiH.



Mićić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom izvođenja radova na ovom bitnom objektu za Grad Bijeljina, ističući da bi svi radovi trebalo da budu završeni u narednih 180 dana.

„Za završetak radova na objektu obezbjeđena su sredstva u iznosu od 1,5 milion KM, od čega su milion kreditna sredstva i 500 hiljada KM iz redovnih sredstava budžeta Grada za 2020. godinu“, istakao je gradonačelnik Mićić.



U rekonstruisanom objektu Sokolskog doma nalaziće se Gradsko pozorište, a svoje prostorije imaće i SKUD  „Semberija“. Izvođač radova na rekonstrukciji Sokolskog doma je preduzeće „Prizma“, a pod nadzorom Direkcije za izgradnju i razvoj grada.

U toku je treća faza rekonstrukcije Sokolskog doma koja će podrazumijevati sve građevinsko-zanatske poslove. Prva i druga faza sanacije ovog objekta izvršene su tokom 2018, i 2019. godine, a za ove namjene utrošeno je oko 200 hiljada KM.

Semberija info - Z. Kusmuk
Foto - B. Milošević