U PLANU RAZVOJ INTERVENTNE RADIOLOGIJE :: Semberija INFO ::

 

U PLANU RAZVOJ INTERVENTNE RADIOLOGIJE


Predstavnik Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Olivier Pelet, posjetio  je Bolnicu „Sveti vračevi“ i rukovodstvu ove zdravstvene ustanove, predstavio  mogućnosti tehničke podrške radiološkoj službi bolnice.

-Svrha naše posjete je da procijenimo koje su potrebe vaše zdarvstvene ustanove, da se upoznamo sa razvojnim planovima i procijenimo u kojim oblastima možemo pružiti podršku“ rekao je Pelet. Pored Peleta, u posjeti su bili i državni koordinator sa IAEA Zoran Tešanović i Ambasador BiH u Beču Siniša Bencun. Vršilac direktora bolnice, dr Milica Lovrić, zahvalia se na interesovanju za rad ove zdravstvene ustanove i istakla da postoje veoma ozbiljni planovi za razvoj radiologije. 

-Posebno smo zainteresovani za razvoj interventne radiologije, kako bi naši pacijenti imali kvalitetnu uslugu, a svakako bi doprinjelo i sveobuhvatnijem radu u ovoj oblasti i imidžu bolice“, rekla je dr Lovrić.  Sastanku su prisustvovali i načelnik radiologije dr Mihajlo Stojisavljević koji je gostima predstavio rad Radiloške službe i probleme sa kojima su se susretali u proteklom periodu. Pored dr Stojisavljevića, prisutni su bili i radiolozi, dr Ranko Savić i dr Stanko Lazarević.