Gdje god odu okite se medaljama :: Semberija INFO ::

 

Gdje god odu okite se medaljama


Na  Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva „Tesla fest“ u Novom Sadu, koji je organizovan od dvanaestog do petnaestog oktobra, učenici Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ okitili su se vrijednim nagradama.
 Zlatnu plaketu i medalju dobila je Tehnička škola „Mihajlo Pupin“, prvu nagradu je dobio učenik Aleksandar Spasojević za dva rada, „Robotsku ruku“ i „ Pametni sat“, a, takođe, prvu nagradu je dobio i učenik Omer Salkanović za „Magični klavir“.
Profesor Živa Makrin je dobio diplomu za mentorstvo.
„ U ovoj godini osvojili smo dvadesetak međunarodnih nagrada  i priznanja za inovatorstvo. Na festivalu inovatora „Inost“ u Banjaluci naš učenik Aleksandar Spasojević  dobio je nagradu za najbolji rad iz oblasti elektronike. Specijalnu diplomu tada je dobio i učenik Omer Salkanović. U Beogradu, na Festivalu „Pronalazaštvo 2018“,  osvojili smo pehar i dvije diplome, te specijalnu diplomu za mentorstvo. Od Saveza inovatora Češke naši učenici Spasojević i Salkanović su, takođe, dobili diplome za svoje inovatorske radove.
Bijeljinski inovatori nagrađeni su u septembru u Bijeljini u okviru manifestacije „Noć istraživača“. Savez inovatora iz Portugalije odlučio je, na osnovu onoga što je viđeno na „Tesla festu“, da bijeljinskim inovatorima  dodijeli diplomu za uspješnu organizaciju i nastup na „Tesla festu“.
 Bijeljinski inovatori su u ovoj godini dobili samo jednu  donaciju od 300 KM od RiTE „Ugljevik“. Sa skromnim finansijskim sredstvima, ali, sa puno truda, znanja i entuzijazma osvajaju nagrade i priznanja na međunardonim smotrama inovatorstva. 

Lj.Lj.