Koka-Kolina podrška mladima u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Koka-Kolina podrška mladima u Bijeljini


U okviru programa „Koka-Kolina podrška mladima u BiH“, koji je podržala i Gradska uprava, u Centru za kulturu „Semberija“ od 5. do 7. novembra biće održane besplatne obrazovne radionice namijenjene mladima od 18 do 30 godina.
Tema radionica i interaktivnih predavanja biće lični razvoj, samoprocjena, komunikacija, organizacija vremena, prodajne vještine, pregovaranje, upravljanje i realizacija projekata, strateško i poslovno planiranje i finansijska pismenoste.
Trodnevnu edukaciju, pod sloganom „Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje“  vodiće sertifikovani treneri, koji polaznicima omogućuju da, na njima prilagođen način, razvijaju kompetencije i unapređuju postojeća znanja. Organizatori ističu da je posebna vrijednost projekta u posvećenosti i uključenosti zaposlenih u „Koka-Kola HBC BiH“ Sarajevo, koji polaznicima prenose dobre primjere Koka-Koline prakse poslovanja i vještine koje se stiču praktičnim radom.
Više informacija o načinu prijave i link na prijavu za radionice dostupne su na linku
www.coca-colinapodrskamladima.ba.
Od početka godine kroz program je prošlo skoro 500 mladih s područja Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Livna, Tuzle, Bihaća, Istočnog Sarajeva, Zenice i Brčkog.
Program se realizuje uz pokroviteljstvo i podršku Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Banjoj Luci, Ministarstva privrede Kantona 10, gradskih uprava Bijeljine, Banje Luke, Tuzle, Mostara i Bihaća, Američke privredne komore u BiH i niza partnerskih organizacija iz nevladinog sektora.