BIJELjINA: Javna rasprava o izmjenama dijela Regulacionog plana MZ Dašnica :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Javna rasprava o izmjenama dijela Regulacionog plana MZ Dašnica


Predstavnici nadležnih odjeljenja u gardskoj upravi, te predstavnici javnih institucija i preduzeća, „Vodovoda i kanalizacije“, „Voda Srpske“, „Elektro Bijeljine“, kao i predstavnici privatnog preduzeća „Šumaplast“ učestvovali su u javnoj raspravi o izmjenama dijela Regulacionog plana Mjesna zajednica Dašnica gdje je planirana izgradnja poslovnih i stambenih objekata u narednom periodu.

U raspravi je istaknuto da su u prethodnom periodu iznesene četiri primjedbe na ovaj regulacioni plan, ali nije bilo konkretnih obrazloženja tih primjedbi.

Predstavnici „Voda Srpske“ su u raspravi istakli da u ovom dijelu grada postoje poplavni rizici, jer se s vodom nikad ne zna, ali su naveli i primjedbu koja se odnosi na direktno isticanje nečiste vode u kanal, iako je planirano da se voda iz kanala koristi za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta.

Predstavnici „Vodovoda i kanalizacije“ su naveli da bi, generalno, prije donošenja regulacionih planova trebalo donijeti jedan generalni plan o tome gdje će se i kada šta graditi, da bi i „Vodovod“ mogao unaprijed planirati postavljanje vodovodne mreže.

Predstavnici „Elektro Bijeljine“ su iznijeli primjedbu upućenu investitorima koji ne planiraju prostor za postavljanja trafoa i trafostanica za napajanje električnom energijom pored novoizgrađenih poslovno – stambenih objekata.

Na kraju rasprave je istaknuto da će uskoro, građanima na uvid, biti izloženi i urbanistički planovi grada Bijeljina i naselja Janja, te da je planirano da u narednih tridesetak dana građani dostavljaju svoje prijedloge i primjedbe na izložene urbanističke planove.

Semberija INFO - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević