Bolnica Sveti Vračevi Bijeljina i Klinika za vaskularnu hirurgiju sa Dedinja: Dobar početak za nove izazove :: Semberija INFO ::

 

Bolnica Sveti Vračevi Bijeljina i Klinika za vaskularnu hirurgiju sa Dedinja: Dobar početak za nove izazove


Bijeljinska bolnica „Sveti vračevi“, nastavljajući uspješnu saradnju sa Insitutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje, danas je, na simboličan način, otvorila vrata i vaskularnoj hirurgiji u ovoj zdravstvenoj ustanovi, izvođenjem prve uspješne operacije karotidne enterotomije, koju je obavio  profesor doktor Nenad Ilijevski, upravnik Klinike za vaskularnu hirurgiju sa Dedinja, sa svojim timom u kome je bio i doktor Nikola Aleksić, internista anhiolog i Snežana Božić, glavna sestra sa dedinjskog instituta.

Primarijus doktor Milica Lovrić, direktor bijeljinske bolnice, istakla je tom prilikom da će se saradnja sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje nastaviti i u narednom periodu.

„Naši ljekari i specijalisti radiće sa profesorom Ilijevskim i nadam se da je ovo dobar početak za mnoge izazove koji nas čekaju u oblasti vaskularne hirurgije. Za našu bolnicu ovo je poseban događaj, jer će pacijenti sa ove regije biti u mogućnosti da dobiju vrhunsku zdravstvenu uslugu iz ove oblasti u našoj bolnici“, istakla je doktorka Lovrić.



Profesor doktor Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti instituta sa Dedinja,  istakao je tom prilikom da će Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje pomoći ljekarima iz Bijeljine da uče i usavršavaju se na ovom poznatom institutu.

„Za nas važi pravilo da nismo uradili samo ono što nismo započeli. U bijeljinskoj bolnici postoje svi neophodni uslovi za izvođenje ovakvih operacija. Bitna je jaka volja da se nešto želi uraditi, a ovdje volja za to postoji. Uslijediće obuka kadrova iz bijeljinske bolnice na našem institutu, ali i naša kontinuirana pažnja, briga, pomoć i edukacija. Ne smijemo stati sa prvom operacijom i prvom intervencijom. Treba nastaviti i ne zaustavljati se. Ovo je prostrana oblast u kojoj se može puno toga naučiti, a znanje je moć“, istakao je profesor doktor Milovan Bojić.

Semberija INFO - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević