Gradska uprava i Gimnazijalci: Četiri Gimnazijalca odlaze u Petnicu :: Semberija INFO ::

 

Gradska uprava i Gimnazijalci: Četiri Gimnazijalca odlaze u Petnicu


Seminare u Istraživačkoj stanici Petnica u Srbiji ove godine će pohađati četiri učenika bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić”, koji će imati priliku da u oblastima psihologije, fizike, bilogije i lingvistike, unaprijede znanje. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je tim povodom organizovao prijem za četiri bijeljinskih Petničana – Natašu Listeš, Anđelu Dakić, Sergeja Veselinovića i Milicu Mrkonjić.

Šef Odsjeka za obrazovanje u gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubica Mlađenović istakla je da Gradska uprava četvrtu godinu zaredom podržava bijeljinske gimnazijalce koji idu u Istraživačku stanicu Petnica. 

- Ovo je ujedno i dio realizacije našeg dokumenta Omladinska politika Grada Bijeljina, kroz oblast izvrsnost i obrazovanje, a mladi Gimnazijalci na najbolji način pokazuju da Bijeljina ima talentovanu i obrazovanu djecu”, rekla je Mlađenovićeva.

Učenica trećeg razreda Gimnazije Milica Mrkonjić ove godine se drugi put prijavila za seminar u Petnici. 
- Kao i prošle godine, ići ću na seminar lingvistike u Petnicu. Izuzetno sam zadovoljna dosadašnjim pohađanjem seminara, jer je riječ o zaista dragocjenom iskustvu. Nadam se da ću i narednih godina nastaviti da pohađam ove seminare i sticati dodatna znanja”, rekla je Mrkonjićeva i u ime ostalih učesnika, Nataše Listeš, Anđele Dakić i Sergeja Veselinovića, zahvalila Gradskoj upravi na džeparcu od po 100 KM i na podršci.

Semberija INFO - O. Stjepanović
​Foto: B. Milošević