BIJELjINA: Novi asfalt u Gojsovcu :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Novi asfalt u Gojsovcu


​U bijeljinskom prigradskom naselju Gojsovac, koje pripada Mjesnoj zajednici Ledinci, u saobraćaj je puštena asfaltirana dionica puta dužine 600 metara, za šta je iz budžeta Grada i uz pomoć Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH obezbijeđeno 53.000 KM.



Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pojasnio je da je Grad izdvojio 28.000 KM, dok je Ministarstvo iz posebnog fonda za raseljena lica uplatilo 25.000 KM za asfaltiranje puta.

- Gojsovac je naselje koje se nalazi na samom ulazu u grad i zaslužuje da ima svu infrastrukturu koju posjeduje gradska zona. Ovdje živi 1.500 ljudi koji su uglavnom bili prinuđeni da napuste svoja ognjišta u proteklom ratu i Grad Bijeljina se trudi, uz pomoć nadležnih ministarstava, da im obezbijedi što bolje životne uslove – istakao je Mićić.



Stanovnici ovog naselja planiraju da podnesu zahtjev za izgradnju treće saobraćajne trake na magistralnom putu Bijeljina-Rača, do skretanja za Gojsovac, sa ciljem povećanja bezbjednosti vozača i pješaka. Oni se nadaju da će i preostale manje ulice u naselju biti asfaltirane.

Grad Bijeljina