VESNA ADAMOVIĆ - NOVA STARA PREDSJEDNICA AKTIVA ŽENA SDS-A :: Semberija INFO ::

 

VESNA ADAMOVIĆ - NOVA STARA PREDSJEDNICA AKTIVA ŽENA SDS-A


Danas je u  Centru za kulturu u Bijeljini održan Sabor Aktiva žena Srpske demokratske stranke na kojoj je za predsjednicu ponovo izabrana Vesna Adamović iz Banja Luke, a za zamjenicu Branka Marković Savčić iz Bijeljine. Novoizabrano rukovodstvo Aktiva žena SDS-a dobilo je punu podršku predsjednika stranke Mirka Šarovića koji je prisustvovao saboru.
 
Aktiv žena Srpske demokratske stranke je održavanjem ovog sabora, na kom su organizovani demokratski izbori, zaokružio  unutarstranački izborni proces. Na spisku članica sabora Aktiva žena SDS-a nalaze se  272 članice, od kojih ih je u Bijeljinu došlo 192. Birajući između dvije kandidatkinje za predsjednicu Aktiva žena SDS-a, svoje glasove je njih 104 dalo Vesni Adamović, a 88 Mladenki Pandurević.
 
Vesna Adamović, pobjednica na ovim izborima, u svom obraćanju je istakla da samo jedinstvo, sloga,  sabornost i zajednički rad vode naprijed.
 

-Samo tako Srpska demokratska stranka, i mi zajedno sa njom, možemo doći do cilja, a jedini cilj koji imamo jeste pobjeda, rekla je vesna Adamović dodavši da ono što je bitno za naredni rad Aktiva žena je to da u svom programu žene trebaju da aktivno učestvuju. Kako naglašava, to će biti ne samo sprovođenje politike SDS-a već i kreiranju te politike.
 
-Žene Srpske demokratske stranke, a ima ih trenutno preko 30 odsto od ukupnog broja članova, trebaju da budu vidljive u političkim procesima i, naravno, to je ono što moramo mi na političkom terenu ostvariti, rekla je nova stara predsjednica Aktiva žena SDS-a Vesna Adamović.
 
 Branka Marković Savčić  ističe da osjeća veliko zadovoljstvo i čast što je izabrana jednoglasno za zamjenicu predsjednice Aktiva žena Srpske demokratske stranke i to na način koji je bio veoma dirljiv, a to je da se kandidatkinja iz izborne jedinice devet povukla u njenu korist.
 
-To ne umanjuje  moju radost i zadovoljstvo, a posebno mi je drago što je na ovaj način ukazana čast i Gradskom odboru Srpske demokratske stranke Bijeljina da dobije jedno od visokih republičkih funkcija, kaže Branka Marković Savčić.
 
 
Novo rukovodstvo podržao je i predsjednik SDS-a Mirko Šarović.
 
-Ovo je važan trenutak i za Srpsku demokratsku stranku, ne samo za sabor Aktiva žena, jer se dešava u periodu pred lokalne izbore. Žene su važan dio SDS-a, rekao bih bolji dio SDS-a. Mislim da će njihova uloga u budućnosti da bude još veća. idemo ka povećanju broja žena u našim organima i ja sam uvjeren da će se to desiti. Radi se o našim najodgovornijim i najlojalnijim članovima i mislim da će one u budućnosti, a to su činile i do sada, davati snažan pečat  politici Srpske demokratske stranke i biće njen, ponavljam, taj bolji dio, kaže Mirko Šarović. 
 
portal Semberija info (M. Rešidović)