BIJELjINA: Počelo drugo polugodište :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Počelo drugo polugodište


U osnovnim i srednjim školama  na području Bijeljine i Semberije  jutros se oglasilo školsko zvono, označavajući početak  drugog polugodišta. 

U Odjeljenju za društvene djelatnosti Gradske uprave Bijeljina kažu da je nastava u svim školama počela na vrijeme, da su učionice tople i da se učenici i njihovi nastavnici i profesori pripremaju za obilježavanje školske slave – Svetog Save.

Početak drugog polugodišta i povećano prisustvo velikog broja učenika u zonama škola i na trasama kretanja nametnulo je obavezu i službenicima policije da pojačaju  svoje angažovanje u cilju zaštite učesnika u saobraćaju.

Iz Policijske uprave Bijeljina najavljuju da će pojačano vršiti kontrolu saobraćaja, sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak i tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika. Intenziviraće se i rad specijalnog vozila “Pauk” koje će uklanjati nepropisno parkirana vozila u zonama škola, u zonama pješačkih prelaza, a biće sankcionisani i prekršaju koji mogu da ugroze bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju. 

Semberija INFO - Lj. Ljubojević