Zimska služba „Bijeljina puta“: Putevi prohodni, magla pravi problem :: Semberija INFO ::

 

Zimska služba „Bijeljina puta“: Putevi prohodni, magla pravi problem


Putevi u sjeveroistočnom dijelu RS, za koje je nadležna Zimska služba „Bijeljina puta“, su prohodni i saobraćaj se odvija normalno. Nekih ozbiljnijih snježnih padavina do sada nije bilo, tako da nije bilo ni potrebe za ozbiljnijim angažovanjem  na saobraćajnicama, kaže Aleksandar Kecman, tehnički direktor „Bijeljina puta“.

„Imamo obavezu da održavamo putnu infrastrukturu u dužini od 331 kilometar. Raspolažemo sa dovoljno posipnog materijala, oko 2.000 tona soli i oko 5.000 tona posebne frakcije koja se posipa po putevima u slučaju većih snježnih padavina. Na raspolaganju imamo trinaest kamiona sa plugovima, mašine za utovar, gredere, skipere i drugu neophodnu opremu“, kaže Aleksandar Kecman, ističući da je mobilnost pripadnika Zimske službe „Bijeljina puta“ zadovoljavajuća i da mogu spremno dočekati najavljene snježne padavine. 

Međutim, ovih dana na putevima u Semberiji i na Majevici ozbiljan problem vozačima predstavlja gusta magla. Magla se malo raziđe samo sredinom dana, a u prijepodnevnim, večernjim i noćnim satima vozačima ozbiljno smanjuje vidljivost. Dodatni problem u vožnji predstavljaju i klizavi kolovozi i zbog toga je bitno da brzinu uskladite uslovima na putu. Dakle, vozite sporije kako biste na vrijeme mogli da reagujete, a i da vas blagovremeno uoče drugi učesnici u saobraćaju.

Semberija INFO