Najuspješnija studentska novogodišnja humanitarna akcija do sada :: Semberija INFO ::

 

Najuspješnija studentska novogodišnja humanitarna akcija do sada


U okviru priprema za proslavu Nove godine, u Centru za visoko obrazovanje u Bijeljini djeci iz socijalno ugroženih porodica podijeljeno je preko 200 novogodišnjih paketića prikupljenih u humanitarnoj akciji „A zašto ja nemam paketić?“. Preostali prikupljeni paketići biće poslani djeci sa Kosova i Metohije, odnosno, uručeni djeci na Pedijatrijskom odjeljenju bijeljinske Bolnice, udruženjima „Kolo srpskih sestara“, „Siguran korak“ i drugim  udruženjima koja se bave pomaganjem socijalno najugroženijim licima.

Prije podjele paketića, studenti Pedagoškog fakulteta su organizovali radionice za djecu, a Pozorištance „Maslačak“ i učenici Ekonomske škole izveli su predstavu za mališane.



Humanitarnu akciju „A zašto ja nemam paketić?” su organizovali studenti Fakulteta poslovne ekonomije, Pedagoškog, Poljoprivrednog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a ove godine su im se pridružili i učenici Ekonomske škole, a najvažnija je bila podrška građana koje su studenti animirali da prilikom redovnih kupovina kupe dodatni slatkiš i namijene ga djeci iz socijalno ugroženih porodica. Svoj doprinos su dali i trgovački lanci „Bost“, „Bingo“, „Eko“, „Tropik“, „Super Kort“, „Zvorničanka“, „Fis“, „Robot“ i „Fortuna“ u kojima su prikupljani slatkiši. Kompanije „Robot“ i „Fortuna“ su donirale 100, odnosno 150 paketića.

Predsjednik Saveza studenata Bijeljina i koordinator akcije Kristina Koprivica je istakla da je humanitarna akcija „A zašto ja nemam paketić?“ ove godine oborila sve rekorde i da je prikupljeno blizu 1.000 paketića.
- Naša novogodišnja humanitarna akcija iz godine u godinu je uspješnija i samo ove godine prikupljeno je blizu 1.000 paketića. Za prethodnih deset godina, uz podršku građana i trgovačkih lanaca u Bijeljini spakovali smo više od 8.000 slatkih paketića – naglašava Koprivica.

Zadovoljstvo zbog studentske humanosti je izrazio je i dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević.
- Studenti četiri fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji se školuju u Bijeljini iz godine u godinu uljepšavaju Novu godinu djeci kojima je radost praznika najpotrebnija. Kao profesor tih mladih ljudi, mogu da kažem da će oni biti ne samo dobri stručnjaci u svojoj oblasti, nego, prije svega, humani ljudi, a to nam itekako treba u našem društvu - naglašava Stević.

Grad Bijeljina