BIJELjINA: Ozvaničen početak izgradnje biciklističkih staza :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Ozvaničen početak izgradnje biciklističkih staza


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ozvaničio je početak izgradnje biciklističke staze u Bijeljini, obišavši već završenu dionicu biciklističke staze kod zgrade MUP-a i Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“. 

„ Mi smo otpočeli realizaciju projekta izgradnje nekoliko biciklističkih staza na području grada koje će biti funkcionalne i korisne za bicikliste. Upravo smo ovdje, kod zgrade MUP-a, otpočeli realizaciju tog projekta. Za  izgradnju ovog dijela biciklističke staze utrošeno je oko 10.000 KM. Naša je želja da nastavimo izgradnju biciklističkih staza pored kanala Dašnica i u drugim gradskim naseljima. Želja nam je da izgradimo i parking za bicikliste, ali i biciklistički servis. U jednoj anketi dobili smo odgovor da 55 odsto naših sugrađana stalno ili povremeno koristi bicikl. To je prevozno sredstvo koje ne zagađuje životnu sredinu i ljudi ga sve više koriste. Postoji ideja da biciklističku stazu gradimo i u pravcu Etno – sela „Stanišići“ i taj projekat je kandidovan u okviru prekogranične saradnje. Nismo prošli na konkursu, ali, projekat postoji i od te ideje nismo odustali“, izjavio je gradonačelnik Mićić. 



Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije podsjetila je da je kroz realizaciju pilot projekta (ukupne vrijednosti 39.880 KM), izvršena rekonstrukcija 340 metara pješačko – biciklističke staze u Ulici neznanih junaka, kako bi se povezala sa već izgrađenom biciklističkom stazom u Ulici Stefana Dečanskog (dužine 1.800 metara) i sa pješačko – biciklističkom stazom koja se gradi pored kanala Dašnica, u Ulici Kulina bana, dužine 1.200 metara i dalje ka Ulici Miloša Obilića, čime će se ostvariti jedinstvena cjelina u dužini od četiri kilometra, namijenjena za aktivne načine kretanja, pješačenje i biciklizam.

Semberija INFO - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević