Bijeljina: Gradonačelnik Mićo Mićić odgovarao na pitanja građana na Forumu odgovornosti :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Gradonačelnik Mićo Mićić odgovarao na pitanja građana na Forumu odgovornosti


Generalna je ocjena da imamo izuzetno dobre projekte, da smo izgradili puno toga, počevši od gradske kanalizacije i sistema za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstrukcije gradskih ulica, vodosnabdijevanja,  gasifikacije, ali smo konstatovali i to da je vazduh u gradu zagađen u zimskom periodu i da moramo voditi računa o zaštiti zdravlja ljudi. Zbog toga ćemo gradsku toplanu pripremiti i za funkcionisanje na gas, kako bismo značajno smanjili zagađenje vazduha u gradu, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na javnoj tribini – Forum odgovornosti, na kojoj je odgovarao na pitanja građana o realizovanim, započetim i planiranim projektima koji treba da poboljšaju život u gradu u narednom periodu.



Nakon što je predstavio sve ono što je Gradska uprava uradila u protekloj godini i šta namjerava raditi u narednom periodu, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na Forumu građana odgovarao je na pitanja građana o brojnim aktuelnim temama i projektima od kojih zavisi dobro funkcionisanje lokalne uprave i život građana.



„Predstavili smo generalnu sliku stanja u gradu, počevši od onoga što smo uradili u proteklim godinama i od onoga što namjeravamo raditi u narednom periodu. Zadovoljan sam pitanjima građana, jer i kroz pitanja proističe stav građana o tome sa čime su zadovoljni i šta bi trebalo raditi u budućnosti. Želimo da ispoštujemo želje i interese građana koji žive u ovom gradu. Nakon provedene ankete o sadržajima u Gradskoj parku, većina se opredijelila za teretanu na otvorenom i ona je izgrađena. To može da bude dobar obrazac za naše aktivnosti u narednom periodu. Odgovorili smo na četrdesetak konkretnih pitanja građana, jer smo mi tu da saslušamo građane i da im pomažemo, odnosno da pronađemo način, u skladu sa mogućnostima budžeta, kako da na što bolji način rješavamo brojne infrastrukturne probleme“, istakao je gradonačelnik Mićić na Forumu odgovornosti koji je održan u galeriji Centra za kulturu „Semberija“.

Semberija INFO - Lj. Ljubojević
Foto - B. Milošević