NOVOGODIŠNjI KONCERT BEOGRADSKE FILHARMONIJE U ETNO SELU STANIŠIĆI :: Semberija INFO ::

 

NOVOGODIŠNjI KONCERT BEOGRADSKE FILHARMONIJE U ETNO SELU STANIŠIĆI


Foto: Predrag Lopandić
Beogradska filharmonija u organizaciji Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberije“, održala je Novogodišnji koncert 21.decembra u Etno selu „Stanišići“. Pod dirigentskom palicom Bruna Merzea, Filharmonija je izvela repertoar najljepših numera klasične muzike.

​Na repertoaru su bile čuvene melodije “Slovenski marš”, “Ruslan i Ljudmila”, “Mađarska igra”, “Slovenska igra”, nezaobilazna “Ohridska legenda” Stevana Hristića, osnivača i prvog šefa dirigenta Beogradske filharmonije.

Prvi koncert Beogradske fillharmonije u punom sastavu, organizovan je u saradnji sa Udruženjem muzičkih umjetnika Semberije i Gradskom upravom. Organizator koncerta je Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije”, a umjetnički rukovodilac Udruženja Siniša Pajić, rekao da je ovaj kulturni događaj jedan od najvećih u Republici Srpskoj, ali i šire, te da su se za njega borili dvije godine. 

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac rekao je da Beograd, poput Njujorka i Berlina, ima svoju filharmoniju, koja je, kako kaže, dobrim dijelom i bijeljinska. Tasovac je istakao važnost entuzijazma članova Udruženja “Muzički umjetnici Semberije”, koji su uspjeli da obezbijede podršku Grada Bijeljine i sponzora za ovaj događaj. 

Predrag Jović je ispred Gradske uprave Bijeljina rekao da je Tasovac “bratski” izašao u susret Udruženju i Gradu Bijeljina, kako bi se organizovao koncert. Udruženje “Muzički umjetnici Semberije”, u protekle četiri godine je organizovalo niz koncerata, među kojima i Banjalučke filharmonije, te Simfonijskog orkestra RTS-a. 

portal Semberija info (O.Stjepanović)