PREDŠKOLSKA USTANOVA DRAGAN I ZORAN: PROSLAVLjENA KRSNA SLAVA NIKOLjDAN :: Semberija INFO ::

 

PREDŠKOLSKA USTANOVA DRAGAN I ZORAN: PROSLAVLjENA KRSNA SLAVA NIKOLjDAN


Predškolska ustanova „Dragan i Zoran“ proslavila je danas svečano Krsnu slavu Sveti Nikola – Nikoljdan

Uz prisustvo velikog broja mališana i gostiju, obred lomljenja slavskog kolača obavio je episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, koji je poželio rukovodstvu vrtića mnogo uspjeha u budućem radu. Direktor Vrtića Goran Gašić istakao je da rukovodstvo ustanove obilježava Svetog Nikolu zajedno sa djecom, njihovim roditeljima i gostima.

"Ovo je idealna prilika da radost današnjeg dana podijelimo sa našim dragim prijateljima. U godini iza nas radili smo u punom kapacitetu, a raduje nas da je sve veći broj roditelja zainteresovan da upiše djecu u ovaj vrtić. To nam je podstrek da kvalitet rada podižemo na viši nivo'', izjavio je Gašić. Kum slave bio je Jovan Cvetković, direktor Narodne bibiloteke „Filip Višnjić“, koji je izrazio očekivanje da će vrtić i dalje biti jedan od najboljih u gradu. „Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas kum slave u ovom vrtiću, jer je ovo ustanova koja svojim rezultatima dokazuje da su jedna od najboljih predškolskih ustanova ne samo na području našeg grada nego i kompletne RS, istakao je Cvetković. On je rekao da je saradnja Predškolske ustanove „Zoran i Dragan“ i Narodne biblioteke na odličnom nivou, uz očekivanje da će tako biti u narednom periodu. Nakon obreda lomljenja slavskog kolača, mališani su izveli prigodan program, a onda je uslijedio svečani ručak. U okviru obilježavanja krsne slave vrtića, mališani su zajedno sa vaspitačima priredili izložbu posvećenu Svetom Nikoli, te na ovaj način iskazali svoju kreativnost. Cilj izložbe je da se mališani upoznaju sa tradiciju i da rade na njenom očuvanju. U Predškolsku ustanovu „Zoran i Dragan“, čiji su kapaciteti popunjeni, trenutno ide 310 mališana.



​Vrtić je otvoren  3. septembra 2001. godine i od tada, više nego uspješno, plovi u atmosferi povjerenja između odraslih i djece, te toplini i ljubavi, uz visoku kulturu ophođenja, u težnji da budu kvalitetan vrtić u kojem vlada radost i borave srećna i zadovoljna djeca. Kada je osnovan ovaj vrtić je bio među prvim privatnim predškolskim ustanovama u RS, a ono po čemu je svakako prvi, zahvaljujući osnivačima i vlasnicima Novki i Radivoju Jeliću, je to da je ovo prva privatna predškolska ustanova koja radi u namjenski građenom modernom objektu, koji ima izgled broda. Grupe nisu mješovite, nego uzrasne: osam ih je vrtićkih i jedna u produženom boravku.
 
portal Semberija info (Z.Kusmuk)