IZMJENA REGULACIONOG PLANA MZ „DAŠNICA“ :: Semberija INFO ::

 

IZMJENA REGULACIONOG PLANA MZ „DAŠNICA“


Predstavnici parlamentarnih političkih subjekata, na međustranačkom sastanku su usaglasili da se sjednica Skupštine grada održi 25. decembra. Prema riječima predsjednika Skupštine Slaviše Markovića, na dnevnom redu će se naći 16 tačaka, a dan ranije, održaće se i pripremni sastanak.

-Pred odbornicima će se između ostalog naći Prijedlog odluke o utvrđivanju nacrta izmjene dijela regulacionog plana „MZ Dašnica“, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti JKP „Gradsko groblje“ na prošireni cjenovnik pogrebnih usluga, Prijedlog odluke o subvencionisanju troškova prevoza učenika osnovnih škola u školskoj 2019/2020. godini, Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju za finansiranje kapitalnih projekata, Prijedlog programa rada Skupštine grada Bijeljina za 2020. godinu, a među 16 tačaka, naći će se i Prijedlozi komisije za izbor i imenovanja.

-Osnovni razlog za zakazivanje sjednice je izmjena dijela regulacionog plana „MZ Dašnica“, lokacija prema Obarskoj (lokacija stare Željezničke stanice), gdje ćemo izmjenama definisati izmještanje autobuske stanice na novu lokaciju, a krenućemo i u realizaciju projekta izgradnje novog Vatrogasnog doma. Imamo već obezbijeđen dio sredstava za ove projekte i očekujem da već iduće godine, sa planskom dokumentacijom koju ćemo prilagoditi navedenim potrebama, realizujemo“, rekao je predsjednik Skupštine Slaviša Marković. Na narednoj sjednici u planu je i imenovanje zamjenika gradonačelnika, a prema najavi predsjednika Markovića, riječ je o Predragu Joviću koji je obavljao dužnost zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

portal Semberija info (O.Stjepanović)