FAKULTETI ZADOVOLjNI SARADNjOM SA GRADSKOM UPRAVOM :: Semberija INFO ::

 

FAKULTETI ZADOVOLjNI SARADNjOM SA GRADSKOM UPRAVOM


U Gradskoj upravi Bijeljina upriličen je novogodišnji prijem za predstavnike državnih i privatnih fakulteta na području Bijeljine, na kojem je istaknuo da je saradnja između Gradske uprave i visokoobrazovnih ustanova na odličnom nivou.

Predstavnici visokoobrazovnih ustanova izrazili su zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku  Mići Mićiću na dosadašnjoj dobroj saradnji, podršci i pomoći, uz očekivanje da će tako biti i u narednoj godini. Tokom prijema, predloženo je da se u Bijeljini organizuje sajam fakulteta, na kojem bi se predstavili svi fakulteti, što bi, kako je istaknuto, značajno olakšalo srednjoškolcima prilikom odabira visokoškolske ustanove koju namjeravaju da upišu. Gradonačelnik Mićić pohvalio je i podržao ovaj prijedlog, napominjući da Grad Bijeljina uvijek rado podržati ovakve i slične ideje. „Zahvaljujem se dekanima i predstavnicima fakulteta i univerziteta koji su došli na  novogodišnji prijem, koji se organizuje tradicionalno. Naredne godine planiramo da malo uljepšamo Centar za visoko obrazovanje, da sklonimo štale i baraku. Želimo da pomognemo i drugim fakultetima, istakao je Mićić. On  je podsjetio da je Grad Bijeljina za izgradnju Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini, koji je dat na upravljanje Univerzitetu Istočno Sarajevo,  uložio  oko 8,5 miliona KM, te da je  u međuvremenu urađeno i vanjsko uređenje i da treba završiti amfiteatar. „Taj objekat napravljen je prije 10-tak godina, što se pokazalo jako dobro, jer imamo veliki broj studenata ne samo iz Bijeljine, nego i sa strane, iz Srbije, Crne Gore...To pokazuje da smo grad mladih ljudi i grad budućnosti“, naglasio je Mićić. Prema njegovim riječima, za izmještanje štala i barake kod Centra za visokoobrazovanje biće uloženo 700 hiljada KM, a na ovaj način pomaže se i Centru i Poljoprirvednoj školi jer će dobiti novu štalu.  On je izjavio  da je Grad Bijeljina u obrazovanje u posljednjih 10-godina uložio više od 35 miliona KM. Srđan Damjanović, prodekan na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini Univerziteta Istočno Sarajevo, izjavio je da je ova visokoobrazovna ustanova zadovoljna sa Gradskom upravom, navodeći da je ove godine zajedno sa Gradskom upravom rađen projekat u obrazovanju, tzv. neformalno obrazovanje. „Mi smo držali obuku za ljude koji su na birou, a obuka se odnosila na preduzetničke aktivnosti kako da napišu neke projekte“, rekao je Damjanović, izražavajući očekivanje da će ova saradnja biti nastavljena i naredne godine kroz neke druge projekte.

„Grad Bijeljina u obrazovanje u posljednjih 10-godina uložio je više od 35 miliona KM“, izjavio je gradonačelnik Mićo Mićić.

portal Semberija info