PODRŠKA GRADA BIJELjINA DOMAĆIM SPORTISTIMA NAJVEĆA U REPUBLICI SRPSKOJ :: Semberija INFO ::

 

PODRŠKA GRADA BIJELjINA DOMAĆIM SPORTISTIMA NAJVEĆA U REPUBLICI SRPSKOJ


Grad Bijeljina izdvojio je ove godine iz budžeta 2.570.000 KM za sport i tako postao grad koji najviše ulaže u ovu oblast u Republici Srpskoj, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na prijemu koji je Gradska uprava organizovala za sportske radnike i predstavnike klubova sa područja Grada.
 
- Bijeljinski sportisti zabilježili su ove godine mnogo uspjeha, a kruna svega je titula Evropskog grada sporta za 2020. godinu koju smo dobili u Briselu. Ove godine smo za klubove izdvojili 1.100.000 KM direktnih sredstava, a 1.300.000 KM za infratsrukturu, kao što je izgradnja reflektora na Gradskom stadionu ili rekonstrukcija Sportske sale u Račanskoj ulici. Znatna sredstva smo uložili i u obnovu Sokolskog doma, a za redovno održavanje svih sportskih sala izdvojili smo 150.000 KM – naglasio je Mićić.
 
On je dodao da je cilj ulaganja u sport da mladim naraštajima budu obezbijeđeni odgovarajući uslovi za zdrav mentalni i fizički razvoj i da djeca budu sklonjena od ulice i drugih poroka.
 
U ime sportista obratio se predsjednik Rukometnog kluba Bijeljina Bogdan Rankić, koji je zahvalio gradonačelniku Mićiću na prijemu i dodao da ovaj klub posebnu pažnju pridaje mlađim kategorijama.
 
- To se pokazalo ispravnim i prosjek godina u našem prvom timu je devetnaest i po. U Prvoj ligi Republike Srpske zauzimamo treće mjesto u polusezoni, a učestvujemo i na velikom broju turnira u regionu i inostranstvu. Organizatori smo „Bijeljina kupa“, koji je ove godine okupio više od 1.000 rukometaša iz devet zemalja i nastavićemo da radimo na promociji rukometa i Grada Bijeljina i u budućnosti – naveo je Rankić.