PAKETI I PAKETIĆI ZA SOCIJALNO UGROŽENE: PODIJELjENO 300 PAKETA :: Semberija INFO ::

 

PAKETI I PAKETIĆI ZA SOCIJALNO UGROŽENE: PODIJELjENO 300 PAKETA


Povodom nastupajućih Novogodišnjih i Božićnih praznika, u prostorijama Dnevnog centra za djecu u riziku u Galcu danas je podijeljeno 300 paketa za starije osobe i 300 novogodišnjih paketića za djecu koje je prikupila humanitarna organizacija „AVC“ iz Salzburga u Austriji, a podijeljeni su uz pomoć bijeljinskog Centra za socijalni rad i Protestantske evanđeoske crkve iz Brčkog.

Vukašin Vuković, pastor Protestantske evanđeoske crkve u Brčkom kaže da su u pitanju paketi hrane za odrasle i novogodišnji paketići za djecu.

„Naša je želja bila da obradujemo najmlađe i članove njihovih porodica. Pomoć stiže  iz Austrije, uz podršku i pomoć Dejana Stevanovića, koji je u Bijeljinu stigao sa grupom Austrijanaca. Paketiće su pakovala djeca u Austriji za djecu u Bosni. U prošloj godini smo podijelili paketiće za stotinjak djece, a ovoga puta smo povećali njihov broj“, kaže Vuković.

Vesna Stojanović, socijalni radnik Centra za socijalni rad kaže da je početkom decembra otpočela tradicionalna novogodišnja i božićna humanitarna akcija prikupljanja donatorskih sredstava i paketa hrane za korisnike centra.

„ Pozvali smo jedan broj korisnika centra, da bi im danas bili uručeni ovi paketi i paketići. Uglavnom je riječ o evidentiranim korisnicima Centra za socijalni rad koji primaju mjesečne socijalne nadoknade, ali pomoć mogu dobiti svi oni koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, nakon što se izvrši procjena njihovog imovnog stanja“, kaže Vesna Stojanović.

portal Semberija info (Lj.Ljubojević)