UDRUŽENjE „VIDIK“ BIJELjINA: ZAHVALNICE UČESNICIMA PROJEKTA „PREVENCIJA NARKOMANIJE“ :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE „VIDIK“ BIJELjINA: ZAHVALNICE UČESNICIMA PROJEKTA „PREVENCIJA NARKOMANIJE“


Značajan broj projekata u prevenciji narkomanije u cilju smanjenja prisustva droga u kolalnoj zajednici, tokom proteklih četiri godine realizovalo je Udruženje „Vidik“. Predsjednik Udruženja Dragomir Perić je naglasio da su se ciljevi ostvarili kroz edukativna predavanja u školama, raznim drugom institucijama i političkim subjektima.



- Predavanja su vršena u osnovnim školama, raznim drugim institucijama i političkim subjektima, a predavanja su vršena u osnovnim školama za sedme i osme razrede na cijelom području Grada Bijeljina. Takođe, predavanjem su bile obuhvaćene i skoro sve srednje škole u gradu gdje su edukovani, najčešće učenici prvog i drugog razreda“, rekao je Perić i dodao da je kroz sva predavanja u školama edukaciju prošlo i oko 900 roditelja. 

- Udruženje je imalo i rad sa 20 korisnika i zavisnika o drogama gdje su bili uključeni pedagozi i psiholozi, a terapijski rad je zasnivan na cjelokupnoj porodici u cilju prevazilaženja problema te praćenju rezultata, odvikavanja djece od korištenja droga. Rezultat je postignut za sedam zavisnika i porodica, a vrši se dalje praćenje“, pojasnio je Perić i naglasio da su kroz projekte uspjeli objediniti razne institucije, političke subjekte, pojedince i odgovorne u školama, te roditelje. Povodom uspješnog rada, Udruženje je uručilo zahvalnice, kako predstavicima insititucija i ustanova, tako i pojedincima. Zahvalnica je uručena i gradonačelniku Mići Mićiću koji je pohvalio rad Udruženja „Vidik“.



-Prevencija narkomanije je značajan projekat koji smo podržali, a na ovaj način realizujemo i program omladinske politike. Pohvalno je što je u projektu učestvovao veliki broj škola na području grada, roditelja, udruženja, ustanova i institucija, a sve sa ciljem da naši mladi ljudi budu svjesni koliko je zla u kandžama narkotika“; rekao je gradonačelnik Mićić.

Semberija INFO - O. Stjepanović
​Foto - B. Milošević