MLADI SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKE BIJELjINA POKRENULI PETICIJU: „IMAM PRAVO DA ZNAM!“ :: Semberija INFO ::

 

MLADI SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKE BIJELjINA POKRENULI PETICIJU: „IMAM PRAVO DA ZNAM!“


Mladi Srpske demokratske stranke pokrenuli su građansku inicijativu “Imam pravo da znam!” sa ciljem prikupljanja potpisa peticije za podršku inicijativi da se dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, odmah objavi i da, prije slanja u sjedište NATO-a, o tom dokumentu svoje mišljenje da Narodna skupština Republike Srpske.

SDS će peticiju provesti u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, a akcija će trajaće do nedelje. 15 decembra. Predsjednik Aktiva mladih SDS Bijeljina Aleksandar Tomić naglasio je da je cilj da „od srpskog člana predsjedništva Milorada Dodika dobiju javno objavljen dokument koji je potpisao, jer je riječ o dokumentu koji se tiče svih građana Republike Srpske“.

-Smatram da svi građani, a naročito građani koji su stvarali Republiku Srpsku i članovi porodica poginulih boraca, imaju pravo da znaju šta je potpisano i zašto se sadržaj dokumenta krije?!“, rekao je Tomić dodavši da javnost treba da zna da li će naši vojnici morati ići da ratuju u drugim zemljama, da li ćemo i dalje moći prelaziti granicu sa Srbijom sa ličnom kartom, ili će nam za to ubuduće trebati pasoši.

-Pitanja je mnogo, a odgovora malo. Omladina SDS-a krenula je u aktivnosti kako bismo skupili što više potpisa gdje tražimo da je dokument objelodani”, poručio je Tomić. Član Izvršnog odbora SDS-a Izborna jedinica šest Predrag Jović, naglasio je da se ovako krupne i suštinske političke odluke ne smiju kriti od naroda.

-Ovu aktivnost mladih SDS-a smo apsolutno podržali, jer ne smijemo dopustiti da se odluka krije od naroda. Ovakvim činom se stvara nepovjerenje u institucije, a već dugi niz niz godina tjera naše mlade da odlaze u inostranstvo”, rekao je Jović i podsjetio da je aktuelna vlast u Republici Srpskoj posljednjih godina potencirala na referendumima.

-Evo prilike da ovo pitanje stave na referendum, pa neka narod i Narodna Skupština odluče da li treba da idemo u prijateljstvo sa NATO savezom. Podsjećam da se ovaj dokument šalje u Brisel, u sjedište NATO-a, a ne u Evropsku uniju, u Moskvu ili u Beograd”, poručio je Jović.
 
portal Semberija info (O.Stjepanović)