IPA Bijeljina organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi


Članovi IPA Bijeljina, njih dvadesetak, organizovalo je juče dobrovoljnu humanitarnu akciju davanja krvi u našem gradu.

Internacionalna policijska asocijacija /IPA/ osnovana je u Bijeljini prije pet godina i ima oko 200 članova. 

„Pridružili smo se humanoj akciji darivanja krvi u Bijeljini. Nedavno smo imali turnir u malom fudbalu koji je održan u Brčkom, za dvojicu naših kolega koji su mladi umrli, pa smo pomogli porodicama, a drugu akciju smo imali u Livnu, gdje su kolege bile teško povrijeđene prilikom pljačke banke. U toj akciji smo skupili 5.000 KM kako bi imali za liječenje u banjama i slično“, rekao je za InfoBijeljina Boško Kojić, predsjednik Internacionalne policijske asocijacije Bijeljina.

Udruženje IPA, prema riječima Kojića, predstavlja svjetsku organizacija koja je osnovana 1950. godine, a članovi su policajaci i penzioneri. Imaju preko 700.000 članova u 70 država. 

„Danas je u Bijeljini došlo oko 20 članova da daju krv, neki rade pa nisu mogli da dođu, a bio bi veći odziv. IPA Bijeljina ima oko 200 članova, te mnogo prijatelja koji nam pomažu u tome, koji su uz nas i koji nam daju podršku“, dodao je Kojić. 

Željko Milić, član IPA Bijeljina i trenutno predsjednik Upravnog odbora ovog Aktiva se takođe priključio današnjoj akciji.  

„Mi smo organizovali više humanitarnih akcija, pa između ostalog i ovu u Bijeljini kako bismo dali krv i pomogli onome kome je ova dragocjena tečnost neophodna, jer nam je na neki način i cilj da pomažemo drugima“, rekao je za InfoBijeljina Željko Milić. 

Milić dodaje da su učestvovali u brojnim akcijama i druženjima, kako u Evropi, tako i ovdje. 

„Održavali smo turnire u malom fudbalu, za naše kolege u Brčkom i Livnu. Učestvujemo gdje god možemo humanitarno da pomognemo“, zaključio je Milić.

​Info Bijeljina