Otvoren 17. Poljoprivredni sajam u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Otvoren 17. Poljoprivredni sajam u Bijeljini


​Uz učešće 120 izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Austrije i Italije, u Bijeljini je danas (četvrtak) otvoren 17. Međunarodni poljoprivredni sajam „Interagro 2018“.
Slaviša Cacanović, direktor preduzeća „Grad“, koje gazduje prostorom Agrotržnog centra „Knez Ivo od Semberije“, gdje se ova trodnevna manifestacija održava, istakao je da je na 2.500 metara kvadratnih zatvorenog i 4.000 metara vanjskog prostora izložena poljoprivredna mehanizacija i oprema, sadni materijal, zaštitna sredstva, poljoprivredni proizvodi i šampionska grla krava, ovaca i koza najboljih uzgajivača stoke sa područja Semberije i regiona.
„ Ostvarili smo dobru saradnju sa Privrednom komorom RS, Privrednom komorom FBiH, Privrednom komorom Brčko Distrikta, te Privrednom komorom Vojvodine koje su nam pomogle oko organizovanja ove sajamske manifestacije. Naš cilj je da se uklanjaju administrativne barijere i da se poslovna saradnja što brže razvija“, istakao je Cacanović, naglasivši da je Privredna komora Vojvodine ove godine partner Sajma poljoprivrede u Bijeljini.
Zoran Maletić, predsjednik Organizacionog odbora sajma izjavio je da ovaj sajam predstavlja mjesto susreta privrednika i mjesto susreta dobre ponude i potražnje.
„ Na ovakvim sajamskim manifestacijama mogu se vidjeti najnovija dostignuća u poljoprivredi i kroz široku paletu proizvoda pronalazi se put do poljoprivrednih proizvođača“, naglasio je Maletić.
Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, pozdravljajući goste i učesnike sajma u ime Gradske uprave, istakao je da Semberija predstavlja žitnicu RS i BiH, te da Bijeljina koristi brojna pozitivna iskustva Novosadskog sajma koji svake godine okupi i do 3.000 izlagača, te da je izuzetno važna saradnja sa Privrednom komorom Vojvodine, u smislu preuzimanja najboljih iskustava u ovoj oblasti. Organizovanje jedne ovakve sajamske manifestacije podržala je Dragica Ristić, predsjednik Privredne komore RS, istakavši da sajmovi predstavljaju dobru priliku za razmjenu najnovijih iskustava u oblasti poljoprivredne proizvodnje.