KNjIŽEVNI KLUB JOVAN DUČIĆ BIJELjINA: POETSKI TRENUTAK ZA NEZABORAV :: Semberija INFO ::

 

KNjIŽEVNI KLUB JOVAN DUČIĆ BIJELjINA: POETSKI TRENUTAK ZA NEZABORAV


 Književni klub „Jovan Dučić“ organizovao je u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“  književno veče pod nazivom “Poetski trenutak” kojim je obilježeno sedamnaest godina rada i postojanja ovog kluba.

Pjesnikinja Radmila Đokić, predsjednik ovog kluba, istakla je tom prilikom da za nepun mjesec dana Književni klub „Jovan Dučić“ ulazi u punoljetstvo, u osamnaestu godinu postojanja.

 „Na ovakvim književnim večerima  čitanjem svojih stihova predstavljaju se svi člnvi našeg kluba. Ovo je prilika da govorimo i stihove naših preminulih kolega, da se podsjetimo na njihovo pjesničko stvaralaštvo. U ovoj godini dobili smo pet novih članova, tako da je klub značajno podmlađen, tako da ukupno imamo dvadeset i tri pjesnika i književna stvaraoca koji su članovi našeg kluba“, izjvila je Radnila Đokić, koja je do sada objavila pet pjesničkih zbrki, a njene pjesme zastupljene su i u brojnim zbornicima poezije.

Što se tiče ove godine, Književni klub „Jovan Dučić“ organizovao je niz posjeta i gostovanja, od Rudog, Subotice, Lopara, Ugljevika, Šida, pa do Sremske Mitrovice. Bijeljinski pjesnici bili su i u Brankovini, rodnom kraju pjesnikinje Desanke Maksimović.

Momčilo Tubić, jedan od osnivača Književnog kluba “Jovan Dučić”, autor četiri pjesničke zbirke i monografije, odnosno rodoslova svog zavičaja, kaže da je klub otvoren za sve zaljubljenike u pisanu riječ.
 

“Aktivno sam počeo pisati prije tridesetak godina. Poezija zbližava ljude, rađa I rasplamsava neke divne emocije koje nas pokreću I čine boljim ljudima”, kaže Tubić, ističući da je do sada bio na bezbroj pjesničkih susreta I večeri gdje je upoznao puno novih pjesnika i prijatelja.

Jelenko Ivanović, autor jedne pjesničke zbirke, kaže da piše od srednjoškolskih dana.

“Poezija relaksira, oplemenjuje i štiti nas od životnih stresova. Samo u ovoj godini čitali smo svoju poeziju u Rudom, Šamcu, pelagićevu, Subotici I drugim gradovima i podijelili smo divne emocije sa onima koji vole poeziju I koji su nas slušali”, kaže Ivanović.

portal Semberija info (Lj.Ljubojević)