Održan međustranački sastanak: Sjednica Skupštine Grada 4. decembra :: Semberija INFO ::

 

Održan međustranački sastanak: Sjednica Skupštine Grada 4. decembra


Redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina održaće se 4. decembra (srijeda), sa planiranih 24 tačke dnevnog reda, dogovoreno je na međustranačkom sastanku. Predsjednik Skupštine Slaviša Marković smatra da će najveću pažnju odbornika i medija imati Prijedlog odluke o izmjeni odluke o budžetu grada za 2019. godinu, odnosno drugi rebalans budžeta, ali i budžet za 2020. godinu.

- Ispoštovane su sve procedure i dobili smo saglasnost Ministarstva za finansije, tako da je sve spremno za predstojeću 34. sjednicu Skupštine“, rekao je Marković i dodao da će se pred odbornicima naći i nekoliko tačaka dnevnog reda koje se odnose na prenos vlasništva nad određenim parcelama, među kojima i Prijedlog odluke o prodaju nepokretnosti u Donjem Crnjelovu zbog izgradnje trafostanice.

Odbornici će na sjednici razmatrati i Prijedlog odluke o dopuni odluke o gradskim administrativnim taksama, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama plana poslovanja Javnog preduzeća „Vode“ za 2019. godinu, Informaciju o stanju puteva na području grada, o naplati komunalne naknade, o zaštiti socijalno ugroženog stanovništva, kao i o stanju u kulturi i aktivnostima na unapređenju rada u oblasti kulture na području grada.

​Prema riječima predsjednika Skupštine Slaviše Markovića, do kraja godine biće održana još jedna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj će biti riječi o usvajanju regulacionog plana Dašnica, odnosno o izmjenama regulacionog plana Dašnica, s obzirom da je u planu izgradnja Vatrogasnog doma.