Košarkaši danskog „IC Horsensa“ na prijemu kod gradonačelnika - Danci oduševljeni Semberijom :: Semberija INFO ::

 

Košarkaši danskog „IC Horsensa“ na prijemu kod gradonačelnika - Danci oduševljeni Semberijom


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za sportiste i rukovodstvo Košarkaškog kluba „IC Horsens“ iz istoimenog danskog grada, za koji nastupa nekadašnji igrač i kapiten „Radnika“ Vedran Borovčanin.
Nakon pozitivnih utisaka od prethodne posjete, danski košarkaši su po drugi put izabrali Bijeljinu, kao jednu od stanica za pripreme, a ovogodišnji domaćin im je Košarkaški klub „Partizan BN“.
- Danci su oduševljeni Semberijom, obišli su brojne znamenitosti, čak neki od njih planiraju privatno da dođu i posjete Bijeljinu u narednom periodu. Drago mi je da im se ovdje sviđa i nadam se da ćemo ovo druženje nastaviti i narednih godina - istakao je Vedran Borovčanin.
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić se zahvalio Borovčaninu što je doveo danske sportiste u naš Grad ističući da su sportisti jedni od najznačajnijih promotera lokalnih zajednica.
- Grad Bijeljina izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta, jer smatramo da je to pravi put kojim treba da krene naša omladina. Drago nam je kada sportisti koji odu iz naših sportskih klubova ne zaborave Bijeljinu, što je dokazao i Vedran, trudeći se pri tom da pomognu i promovišu semberski sport koliko god mogu - poručio je gradonačelnik Mićić.
Takođe, na prijemu su košarkaši  iz „IC Horsens“ predložili da se između ova dva grada uspostavi i pobratimska saradnja, što je gradonačelnik prihvatio sa zadovoljstvom, s obzirom na to da Bijeljina ima veliki broj gradova pobratima iz raznih država u okruženju, a taj prijateljski krug bi sada dopunila i Danska.