Dom zdravlja Bijeljina, vodeća ustanova primarnog nivoa zdravstvene zaštite :: Semberija INFO ::

 

Dom zdravlja Bijeljina, vodeća ustanova primarnog nivoa zdravstvene zaštite


Drugi, dvodnevni Sajam zdravlja, koji se održavao u Etno - selu ,,Stanišići”, okupio je više od 30 učesnika, a među njima, i ove godine, bio je Dom zdravlja Bijeljina. Direktor ove zdravstvene ustanove, primarijus dr Duško Milovanović, istakao je da je Dom zdravlja lider kvaliteta u pružanju usluga na primarnom nivou zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj, a skupovi ove vrste su mjesto da se, između ostalog, pokaže i visok nivo radne odgovornosti.
-Dom zdravlja Bijeljina uvijek podržava i aktivno učestvuje u događanjima koja doprinose unapređenju i poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga našim sugrađanima. Kvalitet pružanja zdravstvene zaštite, prevencija bolesti, promocija zdravog načina života, ishrane i fizičke aktivnosti, te svega što je značajno za zdravlje stanovništva, moto je rada naše ustanove, istakao je dr Milovanović.
On je naglasio da, u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja je prepoznatljiva po stabilnosti i kvalitetu pružanja usluga pacijentima, ključ uspjeha je u timskom radu.
-Smatram da pojedinac može dati određen doprinos, ali uvijek treba da razvija i njeguje timski rad. Tako sam se ponašao i dok sam bio na poziciji načelnika Službe hitne medicinske pomoći, a takoo sam nastavio i po dolasku na čelo menadžmenta Doma zdravlja, rekao je dr Milovanović.
On je istakao da imaju izuzetno dobar kadar, odgovorne i savjesne ljude koji svoj posao rade na najbolji način.
- Sve službe rade stručno i profesionalno, a u prilog činjenici ide i broj korisnika uluga zdravstvene zaštite. To nam daje podstrek da budemo iz dana u dan sve bolji, a posebno kad znamo da u gradu postoji nekoliko privatnih ustanova koje, takođe, imaju ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja. Prema pokazateljima koje periodično, putem anketa korisnika naših usluga vrši Fond zdravstvenog osiguranja, imamo ocjenu odličan, što nam je svakako dodatni podstrek da zdravstvenu zaštitu svakodnevno unapređujemo, rekao je dr Milovanović i dodao da svi korisnici usluga Doma zdravlja imaju mogućnost da ukažu na eventualne propuste, a ukoliko do toga i dođe, sve se riješi u obostranom interesu.
Govoreći o planovima ove zdravstvene ustanove u ovoj kalendarskoj godini, najavljuje završetak projekta centralne sterilizacije.
-Očekujemo da do novembra dobijemo potrebnu opremu, kako bi do kraja kalendarske godine centralna sterilizacija profunkcionisala u punom kapacitetu, rekao je dr Milovanović.
Naglasio je da ova zdravstvena ustanova ima odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, Fondom zdravstvenog osiguranja, Gradskom upravom, kao i sa poslovnim partnerima.

​O.S.