Skupština povjerilaca Fabrike šećera u stečaju: Naelektrisana atmosfera :: Semberija INFO ::

 

Skupština povjerilaca Fabrike šećera u stečaju: Naelektrisana atmosfera


Skupština povjerilaca Fabrike šećera u stečaju, koja je danas održana u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, odlučila je da se stečajna imovina fabrike ponudi zainteresovanim kupcima za početni iznos od 9,5 miliona KM, te da se, u slučaju da se fabrika ne proda, svakih petnaest dana nastavi sa objavljivanjem oglasa i da se početna cijena smanjuje za po 500.000 KM pri svakoj novoj prodaji. Odlučeno je da najniža cijena za prodaju iznosi 7.000.000 KM, te da, ukoliko se do tada fabrika ne proda.

Skupština povjerilaca ponovo odlučuje o narednim koracima vezanim za prodaju fabrike. Skupština povjerilaca nije prihvatila ponudu fočanskog „Pavgorda“ koji je za stečajnu masu Šećerane ponudio pet miliona KM. Za ovu ponudu glasalo je 24,20 odsto prisutnih povjerilaca, protiv je bilo 12 odsto povjerilaca, dok je 63,45 odsto prisutnih povjerilaca bilo uzdržano. S obzirom na to da je više od polovine prisutnih povjerilaca sa više od 50 odsto priznatih potraživanja bilo uzdržano, ponuda nije dobila zeleno svjetlo. 

Inače, višesatna sjednica Skupštine povjerilaca protekla je u prilično naelektrisanoj, svađalačkoj atmosferi, u kojoj su izneseni oprečni stavovi o tome da li treba ili ne treba glasati o pismu namjere zainteresovanog kupca iz Kine, Dragana Đuragina, koji nije uplatio depozit, kako je zakonom bilo i predviđeno.

Semberija info - Lj. Ljubojević