DNS proslavio krsnu slavu Mitrovdan :: Semberija INFO ::

 

DNS proslavio krsnu slavu Mitrovdan


Bijeljinski Demokratskog narodnog saveza proslavio je svoju krsnu slavu, Svetog Velikomučenika Dimitrija. Slavski kolač prelomilo je rukovodstvo Gradskog odbora na čelu sa predsjednikom Dikom Cvjetinovićem.

Slavlju su, vjerujući u tradicionalne hrišćanske vrijednosti i povezani poštovanjem pravoslavnih običaja, prisustvovali brojni članovi Demokratskog narodnog saveza, te prijatelji iz drugih političkih stranaka, jer krsno slavlje je mjesto gdje se razlike ostavljaju po strani.  

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Diko Cvjetinović  čestitao je slavu članovima i simpatizerima stranke, te zahvalio na radu i posvećenosti koju su pokazali u proteklom periodu.

- Krsna slava Sveti Dimitrije, u narodu poznatija kao Mitrovdan, tradicija je DNS-a. DNS je stranka koja se drži tradicije, koja nam je pomogla u ovim teškim vremenima da se održimo, da budemo još jači, i kao stranka i kao narod. Poštujući tradiciju i naš narod, DNS se bori da vodi umjerenu i odgovornu politiku okupljajući vrijedne i uporne članove, kako bi obezbijedili što bolju budućnost za naše građane, našu Republiku i grad Bijeljinu, izjavio je Diko Cvjetinović.

Kum slave, potpredsjednik Gradskog odbora DNS-a Bijeljina Vlajko Lukić, istakao je da je Mitrovdan veliki dan za Demokratski narodni savez.

- Sveti Dimitrije nas je uvijek obilazio i na neki način učio kako da budemo pravedni, iskreni, kako da poštujemo druge. Mi smo se, na neki način, i okupili oko Svetog Dimitrija i ponovo, poslije raznih iskušenja, vratili se iskonskim principima Demokratskog naronog saveza. Poslije svega što se dešavalo mislim da je ponovo na sceni jedna politička snaga, snaga koja može da značajno utiče na politički život Bijeljine i Semberije i cijele države. Mi imamo kapacitet sa značajnim udjelom ljudi koji su osnovali Demokratski narodni savez, vodili ga, podržavali, te u  saradnji sa omladinom koja ima jednu pozitivnu stvaralačku energiju mislimo da ćemo na izborima pokazati punu snagu i da se na nas mora ponovo računati, rekao je Vlajko Lukić.

Portal Semberija INFO/ M. Rešidović
Foto - B. Milošević