DAR POVODOM DANA BIBLIOTEKE :: Semberija INFO ::

 

DAR POVODOM DANA BIBLIOTEKE


Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Ćorić poklonio je Narodnoj biblioteci ,,Filip Višnjić“ knjige vrijedne 1.000 maraka. Riječ je o 100 novih knjiga koje su nabavljene na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, a dar su povodom Dana biblioteke.
 
Ovaj značajan poklon od velike je koristi za našu biblioteku, a posebno za njene korisnike. Naime, nabavljeni su oni naslovi koje naši čitaoci traže, dakle, aktuelni naslovi, rekao je direktor Narodnu biblioteku ,,Filip Višnjić“ Jovan Cvjetković napomenuvši da je ova donacija povodom obilježavanja Dana biblioteke, a u novembru mjesecu je i slava biblioteke, čiji je kum Nedeljko Ćorić.
 
Cvjetković je ovom prilikom uputio i poziv građanima Bijeljine, koji nisu članovi biblioteke, da na Dan biblioteke, 12. novembra, dođu i učlane se, jer je povodom tog značajnog datuma članarina znatno povoljnija.
 
-Postanite dio najveće porodice u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, kada govorimo o broju članova biblioteke, te da ove godine oborimo rekord od 10.000 članova, a taj broj smo zacrtali prije nekoliko godina, rekao je Jovan Cvjetković navodeći podatak da je Narodna biblioteka ,,Filip Višnjić“ prije deset godina imala svega 3.000 članova i oko 40.000 posjeta godišnje, a očekuju da ovu, 2019. godinu, završe sa 10.000 članova i sa više od 200.000 posjeta.
 
Nedeljko Ćorić je rekao da je imao potrebu da na neki način podrži one koji dobro rade svoj posao i imaju dobre rezultate u radu.
 
- Kum sam ove ustanove i smatram da direktor i svi zaposleni u Narodnoj biblioteci ,,Filip Višnjić“ rade jedan veliki i značajan posao za naš grad. Ovo je mjesto gdje ljudi mogu da pronađu sva ona izdanja koja su im potrebna da prošire svoje vidike, znanja i saznanja, pa će tako i ova kolekcija knjiga koje smo birali, nadam se, biti od koristi korisnicima biblioteke, izjavio je Nedeljko Ćorić.    
 
portal Semberija info (M. Rešidović)