GRADONAČELNIKU MIĆIĆU DODIJELjEN MAJSTORSKI CRNI POJAS „PRVI DAN“ :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIKU MIĆIĆU DODIJELjEN MAJSTORSKI CRNI POJAS „PRVI DAN“


Gradonačelnik  Bijeljine Mićo Mićić organizovao je primjer za džudiste Džudo kluba „Panter“ Bijeljina koji u ovoj godini obilježavaju 25 godina uspješnog rada i postojanja ovog kluba i koji su na proteklom Balkanskom prvenstvu u Budvi osvojili dvije medalje. Tom prilikom predsjednik Džudo kluba „Panter“ Ognjen Đuka uručio je gradonačelniku Mićiću počasni crni pojas za njegov lični doprinos razvoju ovog kluba i bijeljinskog sporta.
Gradonačelnik Mićić je tom prilikom izjavio da džudisti već odavno zaslužuju prijem u Gradskoj upravi, istakavši da svake godine organizuju i uspješan medžunarodni džudo turnir na kojem učestvuje više od hiljadu takmičara.

„ Ovaj klub broji oko 200 mladih sportista. Imaju pedesetak članova koji treniraju u Patkovači, pedesetak njih trenira u Batkoviću i stotinjak u Bijeljini. Osvojili su dvije medalje na Balkanskom prvenstvu u Budvi. Sa svakog takmičenja donose medalje. U pitanju je klub koji ozbiljno i kvalitetno radi. Grad pomaže sport i sportiste i nije slučajno dobio titulu Evropskog grada sporta za 2020. godinu. Uložili smo značajna sredstva u postavljanje reflektora na Gradskom stadionu, u rekonstrukciju sportske dvorane u Srednoškolskom centru, zamijenili krov i parket. Uz učešće sredstava Vlade Srbije gradićemo novu sportsku salu u Patkovači, planirana je izgradnja sportskih sala u Velikoj Obarskoj i bijeljinskoj Gimnaziji“, izjavio je gradonačelnik Mićić.

Ognjen Đuka, predsjednik Džudo kluba „Panter“ Bijeljina izjavio je da klub ima odličnu saradnju sa Gradskom upravom i gradonačelnikom Mićićem.

„ Gradska uprava i gradonačelnik Mićić su u proteklih dvadesetak godina pomagali finansiranje aktivnosti našeg kluba. Pokrenuli smo inicijativu prema Džudo savezu RS za dodjelu počasnog majstorskog crnog pojasa - prvi dan gradonačelniku Mićiću, jer on to zaslužuje. Naši takmičari, Vanja Macan i Milan Dobrović su na Balkanskom prvenstvu u Budvi osvojili dvije medalje. Trudićemo se da i u narednom periodu grad Bijeljinu predstavljamo u Evropi i regionu na najbolji mogući način, onako kako to sportisti znaju i umiju, osvajanjem medalja“, izjavio je Ognjen Đuka.

Petnaestogodišnja Vanja Macan na Balkanskom prvenstvu u Budvi osvojila je bronzanu medalju, što joj omogućuje učešće i na evropskim takmičenjima.

„ Treniram džudo već šest godina. Odlučila sam se za ovaj sport, jer su i moje prijateljice trenirale džudo. Uklopila sam se i nastavila sa treninzima i uspješnim nastupima na takmičenjima “, kaže Vanja Macan.

portal Semberija info (Lj.Ljubojević)