MIĆIĆ: NAŠI SPORTISTI PROMOVIŠU BIJELjINU ŠIROM SVIJETA :: Semberija INFO ::

 

MIĆIĆ: NAŠI SPORTISTI PROMOVIŠU BIJELjINU ŠIROM SVIJETA


Bokserski klub „Radnik“ postiže u posljednjih desetak i više godina izuzetno dobre rezultate na takmičenjima, a jednu od medalja osvojili su i na Evropskim igrama u Minsku, koju su mi poklonili i na tome im se zahvaljujem, izjavio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine na prijemu koji je organizovao za boksere Bokserskog kluba „Radnik“.

„Bokserski klub „Radnik“ je prvi i u Ligi BiH, u konkurenciji dvadesetak bokserskih klubova. Imaju trojicu boksera koji će nastupiti na Balkanskom prvenstvu, odnosno četvoricu boksera koji će učestvovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Sve to pokazuje da ovaj klub postiže značajne takmičarske rezultate. Oni to postižu zahvaljujući naporima rukovodstva kluba i mladim ljudima koji vole boks. Na Gradskom stadionu koriste prostor koji trenutno proširuju i pokušavaju stvoriti bolje uslove za treniranje. U ovoj godini smo imali manje sredstava za podršku, ali ćemo pokušati da im u narednoj godini obezbijedimo više sredstava kako bi mogli nastaviti uspješan rad na promociji imena našeg grada u Evropi i svijetu“, izjavio je gradonačelnik Mićić.
Milenko Tomić zahvalio se na prijemu i na podršci koju Gradska uprava pruža ovom klubu.

„ Gradonačelnik Mićić je tokom svog mandata učinio puno da bijeljinski sport bude prepoznatljiv, ne samo na ovom području, već i u Republici Srpskoj, BiH i cijeloj Evropi. Evropa je prepoznala uspjehe bijeljinskih sportova i sportista, odnosno masovnost  koja krasi bijeljinski sport. Naš klub se u proteklih petnaestak godina trudi da napravi značajne i ozbiljne rezultate na takmičenjima.  U prošloj godini učestvovali smo na Mediteranskim igrama, u ovoj godini smo učestvovali na Evropskom prvenstvu do 22 godine, na Evropskim igrama smo učestvovali sa tri takmičara, što je činilo skoro polovinu reprezentacije BiH. Na državnom prvenstvu BiH, koje je bilo kvalifikaciono za plasman na Olimpijske igre koje se u 2020. godini održavaju u Tokiju, od osam takmičarskih kategorija naši bokseri su bili najbolji u četiri kategorije. To je za naš klub ogroman uspjeh. Naši bokseri se pripremaju i za kvalifikacije za Olimpijadu, koje će biti održane u Parizu i Londonu, kao i za Balkansko prvenstvo koje će biti održano u Antaliji polovinom decembra. U Antaliji će se takmičiti trojica naših boksera i oni će predstavljati grad Bijeljina i Republiku Srpsku. Nadamo se da će se bar jedan bokser kvalifikovati i za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju“, izjavio je Milenko Tomić.

portal Semberija info (Lj.Ljubojević)