Policijska uprava Bijeljina - Brzom intervencijom policije pronađeno lice koje je oborilo reklamne panoe političkih stranaka :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina - Brzom intervencijom policije pronađeno lice koje je oborilo reklamne panoe političkih stranaka


Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su u toku identifikovali lice S.Ž. (1996) iz Bijeljine koji je u ul. Vuka Karadžića u Bijeljini, oborio i uništio panoe političkih stranaka.
 
Naime, radom na terenu, oko 01,15 časova policijski službenici su uočili da su reklamni panoi političkih stranaka oboreni, a izborni panoi koji su postavljeni u toku noći u Ulici Vuka Karadžića uništeni.
 
Brzom intervencijom policijskih službenika, identifikovano je lice inicijala S.Ž. koje će u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru biti prekršajno sankcionisano za izvršeni prekršaj iz člana 21. Uništavanje javnih oglasa i objava
 
Podsjećamo građane, da neovlašteno cijepanje, uklanjanje ili oštećenje javnih oglasa, objava ili predmeta na drugi način, a koje postavljaju državni organi ili organi jedinica lokalne samouprave ili izborne oglase istaknute u skladu sa propisima, kao i spriječavanje isticanja istih, je kažnjivo po Zakonu o JRM. Sankcija je novčana kazna od 300 KM do 900 KM.
 
Policijski službenici ove uprave će i u narednom periodu preduzimati sve mjere i radnje, s ciljem nesmetanog odvijanja izbornog procesa, te u skladu sa zakonom sankcionisati sva lica koja se ne budu pridržavala izbornih pravila.

Foto: Info Bijeljina