Zaselak Savići u Donjem Suvom Polju: Svečano otvorena dionica novog asfaltnog puta :: Semberija INFO ::

 

Zaselak Savići u Donjem Suvom Polju: Svečano otvorena dionica novog asfaltnog puta


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić svečano je pustio u saobraćaj dionicu novoasfaltiranog puta u zaseoku Savići, u Suvom Polju, čija je vrijednost oko 40.000 KM. U pitanju je još jedna dobro organizovana akcija u kojoj je učestvovala Gradska uprava Bijeljina i mještani ovog semberskog sela.



„Mještani zaseoka Savići prikupili su 30 odsto sredstava, a Gradska uprava je učestvovala sa 70 odsto sredstava. Ova investicija je trebalo i ranije da se realizuje, ali sada su se stekli svi uslovi da se put konačno asfaltira. Modernizacija putne mreže u semberskim selima treba da doprinese opstanku i ostanku ljudi u semberskim selima. Moderne saobraćajnice jedan su od predosulova boljeg života građana Semberije. Poželio bih mještanima ovog sela da im novi put bude put u bolji i lakši život. Imamo još nekoliko dionica u ovom selu za koje mještani prikupljaju sredstva za asfaltiranje. Gradimo i most u zaseoku Zaovac, u Suvom Polju, koji je uništen u poplavama. Mještani Suvog Polja su složni i jedinstveni u organizovanju ovakvih akcija“, izjavio je gradonačelnik Mićić.



Miloš Savić, mještanin Suvog Polja, zaseoka Savići, kaže da je ovaj put asfaltiran na opšte zadovoljstvo svih mještana. 
„Za desetak domaćinstava ovog dijela Suvog Polja ovo je velika stvar. Novi put nudi bolji život, bolji prilaz seoskim imanjima, bolju komunikaciju sa gradom. Moderni i savremeniji trend življenja je zahtjev vremena u kome živimo. Nadamo se da će i vodovodna mreža iz Modrana stići do ovog dijela Suvog Polja. Mještani su složni i jedinstveni u organizovanju ovakvih akcija. U narednom periodu asfaltiraćemo nove dionice puteva u našem selu“, kaže Savić.



Osamdesetogodišnja Rosa Savić kaže da je asfaltni put velika sreća za nju i njenog sina.
„Nekada smo sve radili i gradili ručno. Ovo je za nas nešto što ne možemo opisati riječima“, kaže Rosa Savić.

 Miloš Savić ( 79) kaže da se asfaltnom putu raduju i bake, koliko se raduju i djeca.
„Nekada smo gazili po njivama i rupčagama, pješice prevaljivali desetine kilometara. Prije dvanaest godina dobili smo dio puta prema Modranu. Sada smo dobili novu dionicu asfaltnog puta za Saviće, zahvaljujući Gradskoj upravi i gradonačelniku Mićiću. Ovo je za nas velika stvar“, kaže Miloš Savić.

Semberija info / Lj. Ljubojević